ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

КОРИСТЬ ЩОДНЯ

Дата: 16.06.2022 16:56
Кількість переглядів: 82

Сьогодні, 16 червня – День свіжих овочів. , мета  якого  є залучення людства до основ здорового харчування та наголошення важливості споживання саме свіжих овочів.  Всі ми розуміємо, що  овочі корисніше їсти свіжими. Вони найбільш поживні й корисні, коли вони дозрівають, у момент збору врожаю. Як тільки моркву викопали з землі, починається процес погіршення поживних і енергетичних властивостей, оскільки головні їхні джерела  – земля. Після того, як плід зірвали, він продовжує використовувати власні поживні речовини, розщеплюючи їх для підтримки життя клітин. Наприклад шпинат, втрачає 100% свого вітаміну C вже через сім днів, якщо зберігається при кімнатній температурі 20 градусів за Цельсієм. При зберіганні в холодильнику губляться 75%.
Але якщо  немає  можливості з’їсти саме свіжі овочі, фахівці радять надавати перевагу замороженим, а не консервованим овочам. Тематична література із фондів бібліотеки стане у нагоді по вирощуванню та зберіганню різних овочів.  Насолоджуйтесь свіжими овочами та фруктами усією родиною .

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь