ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

НЕ ДАЙ ЗАСОХНУТИ НАШОМУ МАЙБУТНЬОМУ

Дата: 17.06.2022 10:17
Кількість переглядів: 74

17 червня відзначається людством як Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами. Опустелювання це глобальна проблема людства.

Саме тому, День боротьби з опустелюванням був проголошений Генеральною Асамблеєю у 1995 році у зв’язку з прийняттям Конвенції ООН по боротьбі з опустелюванням.  До одних з найбільш тривожних світових процесів деградації навколишнього середовища можна віднести опустелювання. Опустелювання — це процес безповоротної зміни ґрунту і рослинності й зниження біологічної продуктивності, який в екстремальних випадках може призвести до повного руйнування біосферного потенціалу і перетворення території в пустелю. За даними ООН, кожної хвилини у світі втрачається 23 га земель через процеси деградації. Це приблизно 12 млн гектарів у рік, на яких можна було б виростити 20 млн тонн зерна. Лише в ЄС кожна друга країна, що біля половини їхніх територій зазнають впливу через опустелювання. Тематична література  із  фондів публічної бібліотеки допоможе зорієнтуватись у ставленні до екологічної проблеми. Пам’ятаємо, Земля – є основним невичерпним та поновлюваним, за умови її дбайливого використання, джерелом благополуччя народу і компонентом біосфери!  Давайте бережно ставитись до довкілля, яке нас оточує!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь