ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЩОРОКУ, 15 ЛЮТОГО, В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Дата: 15.02.2022 14:41
Кількість переглядів: 121

Ця пам’ятна дата приурочена до дня виведення  військ з Афганістану. Після Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16  іноземних держав. 33 роки тому останній радянський солдат покинув далеку землю Афганістану. Війна у чужій країні, яка тривала майже десять років, залишила гіркий слід у долях тисяч наших співвітчизників. Участь у ній взяли  близько 160 тисяч українських військовослужбовців, 3360 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність. У числі тих, хто не повернувся  з афганської війни є імена і наших земляків — Сергія Мироненка та Миколи Перфільєва.

Саме до цієї дати в читальній залі оформлена викладка-шана «Афганістан. Подвиг. Пам’ять», яка містить книги та краєзнавчі фотоматеріали «афганської» тематики.

Вшановуючи учасників бойових дій на території інших держав, ми віддаємо шану тим солдатам і офіцерам, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов‘язок у гарячих точках світу та низько схиляємо голови перед  світлою пам’яттю загиблих.

Всім ветеранам  афганської війни та їхнім родинам бажаємо міцного здоров’я, сімейного благополуччя та  мирного неба над головою.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь