A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ОДА ДЕРЖАВНОСТІ

Дата: 14.01.2022 11:11
Кількість переглядів: 432

Кожен народ має свої священні символи, які уособлюють його самобутність і національну єдність. До таких символів, крім Прапора та Герба, належить Гімн. 30 років тому, 15 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила Державний Гімн України «Ще не вмерла України ні слава,ні воля…», створення якого бере початок з 1862 року.

 Український етнограф, фольклорист, поет Павло Платонович Чубинський пише вірш «Ще не вмерла Україна», якому в майбутньому судилося стати національним, а згодом і Державним Гімном українського народу.

Західно-український композитор  Михайло Вербицький був буквально захоплений  віршем поета Чубинського і пише музику до нього. Пісня «Ще не вмерла України» стала українським гімном на початку ХХ століття, підтвердила свій національний статус після референдуму 1 грудня 1991 року, коли наша держава стала незалежною. Адже пісенним символом народу може стати лише такий твір, де поетичний текст і музика являють собою органічну художню цілісність.

 Як поетико-музичний твір урочистого характеру Державний Гімн України відображає патріотизм українського народу. Його виконання здійснюється під час проведення офіційних, державних церемоній та інших  урочистих заходів.

 Бібліотека пропонує   історичний нарис «Державний Гімн України» та біографічні довідкові видання, які допоможуть дізнатися про творців Державного Гімну та його історичне минуле.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь