A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВЛАСНИКАМ VIP-АВТО: НАСТАЄ ЧАС ПЛАТИТИ ПОДАТОК

Дата: 13.08.2021 15:18
Кількість переглядів: 182

Податковим кодексом України передбачено, що платниками транспортного податку є власники автівок віком не старше 5 років (з моменту виробництва), середньоринкова вартість яких перевищує 375 мінімальних заробітних плат, - інформують у Головне управління ДПС у Сумській області.

Ставка транспортного податку на рік складає 25 000 грн за автомобіль. Тож, у разі, якщо ви є власником кількох автомобілів, котрі підпадають під оподаткування, податок потрібно сплачувати за кожен із них.

Перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2021 році, розміщено на офіційному вебсайті Міністерства економіки України за посиланням  https://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA.

У поточному році до переліку потрапили такі марки автомобілів: AstonMartin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Chevrolet, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, LandRover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rolls-Royce, Tesla, Mclaren. Загалом 248 моделей, які підлягають оподаткуванню у 2021 році.

З моменту отримання від контролюючого органу повідомлення-рішення, у автовласника є 60 днів для сплати транспортного податку.

Нагадуємо власникам авто, які в силу різних причин (у т.ч. через невідповідність зареєстрованого місця проживання із фактичним) не отримали повідомлення-рішення, що їм необхідно звернутися до територіального органу податкової служби за місцем проживання для отримання податкового повідомлення-рішення для подальшого проведення сплати визначеної суми податку.

Шановні автовласники, будьте уважні! За порушення сплати податку до 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати, передбачено штраф у розмірі 10 відсотків, а при затримці оплати понад 30 календарних днів – штраф 20 відсотків. Крім того, на суму не сплаченого податку нараховується пеня у порядку, визначеному ст. 129 Податкового кодексу України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь