ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ХТО МАЄ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ СТАТУСУ БІЖЕНЦЯ АБО СТАТУСУ ДОДАТКОВОГО ЗАХИСТУ?

Дата: 24.06.2021 13:46
Кількість переглядів: 238

Які основні права біженців в Україні та осіб, які потребують додаткового захисту?

Саме такі питання були взяті за основу семінару юристкою Путивльського бюро правової допомоги, якій пройшов з нагоди відзначення Всесвітнього Дня біженців у приміщенні управління Центру надання адміністративних послуг.

Під час семінару було наголошено: «Так склалося географічно та історично, що Україна є країною призначення та транзиту для осіб, які потребують міжнародного захисту, а також економічних мігрантів, які бажають в'їхати до Європейського Союзу. Щоб відповідати міжнародним стандартам, українська система надання притулку досі потребує покращень. З 2011 року в Україні існують два види захисту: статус біженця і статус додаткового захисту, хоча кількість позитивних рішень про надання такого статусу є малою».

Порядок регулювання суспільних відносин у сфері визнання особи біженцем, особою, яка потребує додаткового або тимчасового захисту, втрати та позбавлення цього статусу, а також встановлення правового статусу біженців та осіб, які потребують додаткового захисту і яким надано тимчасовий захист в Україні визначено Законом України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту».

Вказаним законом передбачено, що особа, стосовно якої прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, має право на:

• тимчасове працевлаштування, навчання, медичну допомогу;

• проживання у родичів, у готелі, піднаймання житлового приміщення або користування житлом, наданим у пункті тимчасового розміщення біженців;

• безоплатну правову допомогу;

• конфіденційне листування з УВКБ ООН та право на відвідання співробітниками УВКБ ООН;

• інші права, передбачені Конституцією та законами України для іноземців та осіб без громадянства, які законно перебувають на території України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь