ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО

Дата: 20.07.2021 14:45
Кількість переглядів: 337

Путивльським відділом Конотопської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо мешканця району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України (домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призводить до психологічних страждань потерпілої особи).

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що молодий чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, систематично вчиняв відносно своєї матері домашнє насильство, а саме - умисні дії психологічного характеру, що полягали у висловлюванні в її адресу нецензурної лайки та погрозі фізичною розправою. За вказаним фактом молодика двічі притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. Проте, останній належних висновків не робив, та продовжував свої протиправні дії, що призвели до систематичних психологічних страждань та завдали шкоди психологічному здоров'ю потерпілої.

Як наслідок, до суду вже в кримінальному судочинстві скеровано обвинувальний акт.

Тепер долю молодого чоловіка буде вирішувати суд, адже санкція статті, поряд з іншим, передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до двох років.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь