A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЗЛАГОДЖЕНА РОБОТА ДЕПУТАТСЬКОГО КОРПУСУ

Дата: 24.06.2021 16:51
Кількість переглядів: 694

Путивльський міський голова Костянтин ГАВРИЛЬЧУК провів чергове засідання сесії Путивльської міської ради. Більшість питань ретельно розглянуто на засіданнях профільних комісій.

У ході пленарного засідання внесено на розгляд додаткові 4 питання, що потребують нагального вирішення.

На початку засідання пленарного засідання Костянтин Миколайович повідомив про використані кошти та виконані роботи сільськогосподарськими підприємствами щодо зобов'язань за соціальними угодами. Позитивно відмітив дії щодо підтриманого раніше проєкту "Соціальний автобус".

Зазначені соціальні заходи спрямовані на забезпечення належних умов проживання мешканців громади. З початку року загальна сума укладених соціальних угод склала більш ніж 2,5 млн. грн. За кошти, що погодилися надати ССК "Ярославна" (1,4 млн. грн.), ПП "Карла Маркса-2" (444 тис. грн.), ТОВ "Райз Північ" (300 тис. грн. ), ТОВ "Сейм Агро", ТОВ "Восход-2016" та інші, вирішується багато проблемних питань громади. Зокрема, ремонтуються водогони, вуличне освітлення, придбаваються медикаменти, паливо та інші матеріальні цінності. Окрім того, шістьма сільгоспвиробниками фінансується проєкт безкоштовного проїзду мешканців громади "Соціальний автобус" загальною сумою 278 тис. грн.

Міський голова подякував сумлінним інвесторам за допомогу і з прикрістю констатував, що ТОВ "Арго", що працює на території Руднєвського старостинського округу, та ТОВ "Агріпорт-Норд", землі якого розташовані на території Стрільниківського, Веселівського, Рев'якинського, Бобинського та Козаченського старостинських округів, зовсім не піклуються про мешканців зазначених територій, ігноруючи пропозиції громади про співпрацю.

У першій частині пленарного засідання депутатами підтримано проєкт договору про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування КНП «Путивльська міська лікарня» Путивльської міської ради.

Передумовою підписання цього Договору є те, що Путивльська міська рада та Новослобідська сільська рада під час підготовки проєкту дотримувалися вимог, визначених статтями 5-9 Закону України «Про співробітництво територіальних громад».

Підписанням цього Договору Сторони підтверджують, що інтересам кожної з них відповідає спільне і узгоджене співробітництво у формі спільного фінансування (утримання) суб'єктами співробітництва підприємств, установ або організацій комунальної форми власності -інфраструктурних об'єктів.

У процесі співробітництва Сторони зобов'язуються будувати свої взаємовідносини на принципах законності, добровільності, рівноправності, прозорості та відкритості, взаємної вигоди та відповідальності за результати співробітництва.

Доповідала з даного питання начальник відділу з питань соціального захисту та охорони здоров'я виконавчого комітету Путивльської міської ради Віта ВАЛЬКОВА.

Путивльська громада починає проведення аукціонів з передачі в оренду комунального майна.

Це рішення одноголосно підтримане депутатами Путивльської міської ради. Першим оголошується аукціон щодо нежитлової будівлі по проспекту Іоанна Путивльського, 67Б (колишня аптека № 45). На черзі - аукціони за приміщеннями № 16, № 34 та № 34/6 на цьому ж проспекті. Усе майно, яке пропонується до оренди, занесене до Електронної торгової системи. Ознайомитися з переліком можна на майданчику Української універсальної біржі за посиланням https://sale.uub.com.ua/AssetsRentList.aspx.

Крім згаданих питань, депутатами прийнято рішення з напрямку економічного розвитку, внесено зміни до бюджету громади. Була запропонована до розгляду велика кількість земельних питань, які погоджені і прийняті попередньо комісією без зауважень.

Начальник відділу освіти виконавчого комітету Путивльської міської ради Людмила СКОРОБОГАТА доповідала про встановлення плати за харчування дітей у закладах освіти Путивльської міської ради на 2021 рік.

Депутат Путивльської міської ради Інна СОРОКА запропонувала підтримати звернення до Верховної Ради України про прийняття законопроєктів щодо малої приватизації №№ 4572, 4573, 4574 і 4575 та № 5599, що підтримано депутатами.

Костянтин Гаврильчук подякував депутатам за плідну працю та закликав у подальшому, відкинувши політичні вподобання, працювати задля розвитку громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь