ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

НА ШЛЯХУ ДО ЯКІСНОЇ ТА ДОСТУПНОЇ ОСВІТИ

Дата: 15.02.2021 14:12
Кількість переглядів: 304

«Дошкільна освіта є невід’ємним складником та першим рівнем у системі освіти – стартовою платформою особистісного розвитку дитини», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

12 лютого 2021 року консультантом КУ «Путивльський ЦПР ПП» Оленою Биковою був проведений вебінар для вихователів закладів дошкільної освіти та навчально-виховних комплексів «Якісна та доступна дошкільна освіта». Всього у нараді взяли участь 32 педагогічних працівника.

Були розглянуті нормативні документи, що регулюють організацію роботи закладів дошкільної освіти, а це Базовий компонент дошкільної освіти (нова редакція 2021 року), лист Міністерства освіти і науки України від 30.07.2020 № 1/9-411 «Щодо організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти у 2020/2021 навчальному році», Санітарний регламент для закладів дошкільної освіти, затверджений наказом міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016 № 234.

Консультант звернула увагу педагогічних працівників на важливість єдності та цілісності у роботі закладу дошкільної освіти та закладу загальної середньої освіти з питання наступності. Ключові компетентності Базового компонента дошкільної освіти продовжуються в Держстандарті початкової освіти за окремими освітніми галузями. Наприклад, освітні напрями «Дитина в природному довкіллі» та «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі» продовжуються математичною та природничою освітніми галузями, а «Дитина у світі мистецтва» – мистецькою та технологічною. Оновлений документ заснований на компетентнісному підході, як і Державний стандарт початкової освіти. 

Олена Миколаївна дала відповіді на запитаня учасників вебінару, надала практичні поради щодо організації прогулянок в зимку.

Наказ МОН про затвердження Базового компонента дошкільної освіти (нова редакція)

Презентація «Базового компонента дошкільної освіти (нова редакція)»

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь