A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЧАС НАВОДИТИ ПОРЯДОК

Дата: 21.04.2021 15:48
Кількість переглядів: 722

Нарешті прийшла справжня весна. Оживає природа, а разом з нею настав час наводити порядок.

З давніх-давен українці з приходом весни проводили толоки та наводили лад як у своїх господарствах, так і в громадських місцях: біля церкви, на майданах, вулицях, у скверах, парках, на прибудинкових та прилеглих територіях.

Путивльська міська рада у тісній співпраці з районним центром зайнятості залучає до проведення оплачуваних громадських робіт громадян. які перебувають на обліку та мають статус безробітних. Ці люди своєю працею наводять лад у громадських місцях та створюють для мешканців громади та наших гостей той затишок та комфорт, який всім нам так подобається.

Нажаль, можливості міського бюджету не дозволяють на кожну вулицю та провулок поставити прибиральника з числа безробітних і таким чином утримувати об’єкти благоустрою в належному стані.

Але чи це потрібно? Адже на кожній вулиці та провулку мешкають люди, які люблять своє місто чи село і не хочуть жити у бруді та безладі.

Крім того, відповідно до Типових правил благоустрою кожен власник нерухомого майна зобов’язаний утримувати в належному стані свій об’єкт нерухомості та прилеглу до нього територію включно до проїжджої частини дороги.

Таким чином, всі ми можемо і маємо включитися в роботу по наведенню ладу на вулицях та провулках, біля своїх будинків та на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків.

Відповідно до розпорядження міського голови на території Путивльської міської ради з 24 березня по 30 квітня 2021 року проводиться щорічна всеукраїнська весняна акція з благоустрою «За чисте довкілля» та День благоустрою.

Вже можна підвести проміжні підсумки цієї акції.

Так станом на 21 квітня:

Відремонтовано 1 дитячий майданчик

Прибрано 7,8 га прибудинкових територій

Ліквідовано 15 несанкціонованих сміттєзвалищ, з яких вивезено більше 150 м3 побутових відходів

Висаджено 295дерев та кущів

Упорядковано 4,3 тис. м2 газонів, клумб та квітників

Участь у заходах з благоустрою взяли 26 підприємств, установ та організацій та близько 1980 громадян громади.

Звичайно, наведені сухі цифри не можуть відображати весь той об’єм робіт, який виконувався мешканцями громади на території 56 населених пунктів. Не вся проведена робота помічена та зведена до статистичних цифр. Не кожен кущ та дерево, клумба, квітник чи газон враховані до наведених показників. Але навіть вони вражають.

Багато дописувачів у ФБ та громадян у розмовах зазначають, що цьогоріч як ніколи раніше громадяни активно включилися в роботу по наведенню порядку та чистоти. Це приємно і для влади, і для самих мешканців міста та сіл громади. Дуже оптимістична тенденція, яку міська влада буде намагатися і надалі підтримувати та розвивати.

В процесі акції мешканці міста провели величезну роботу по обрізці дерев та кущів, наведенні порядку на прилеглих територіях. Мабуть всі бачать щоденну роботу комунальників, які вивозять гілля та сміття на звалище ТПВ.

Путивльським ЖЕК було проведено роботу по видаленню аварійних та небезпечних дерев.

Нажаль весняна погода не завжди дозволяла проводити планові роботи з благоустрою, але набрані темпи дозволяють з оптимізмом рухатися  вперед.

Незабаром ми будемо святкувати Воскресіння Христове.

Традиційно до цього світлого дня проводиться прибирання могил близьких та рідних на кладовищах. Орієнтовно з 28 квітня комунальні служби почнуть роботу по вивезенню з кладовищ того сміття, яке громадяни винесуть до спеціально відведених місць. Тому прохання до всіх навести лад на могилках до 28 квітня, щоб на свято Воскресіння Христового та поминальні дні не залишилося невивезеного сміття біля кладовищ.

Люди. Виносьте сміття туди, де його можна завантажити механізованим способом. Не треба складувати сміття всередині кладовищ.

 Міська рада має амбітні плани по продовженню виконання робіт з благоустрою міста, створення нових об’єктів благоустрою, озеленення міста.

Ця робота проводиться для всіх мешканців громади, тому просимо всіх належним чином відноситися до оновлення вулиць і площ населених пунктів, не допускати фактів вандалізму та руйнування елементів благоустрою.

Міською радою спільно з представниками Національної поліції планується проведення рейдів з перевірки стану утримання прилеглих територій фізичними та юридичними особами, за результатами яких будуть складатися адміністративні протоколи стосовно порушників благоустрою.

Окремо наголошую, що статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб та підприємців  – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

І на завершення хочу закликати всіх, хто з різних причин ще не встиг взяти участь у акції «За чисте довкілля» долучитися до генерального прибирання території громади.

Перелік робіт всім відомий, але нагадаємо їх ще раз.

Це:

- прибирання від сміття та бруду прилеглої до домоволодіння території, включно з тротуарами (в разі їх наявності) до проїжджої частини дороги (постійно протягом року);

- підрізка гілок дерев, кущів, інших зелених насаджень, які розташовані на прилеглій до домоволодіння території (два рази на рік весною та восени);

- покіс трави, знищення бур’янів (постійно);

- утримання в належному стані фасадів житлових та нежилових будівель (своєчасне фарбування, підбілювання, ремонт);

- утримання в належному стані огорож, парканів, елементів благоустрою (постійно);

- утримання  в належному стані клумб, квітників інших елементів озеленення (постійно).

Все сміття, яке буде зібране можна безкоштовно, власним або найнятим транспортом вивезти на міське звалище ТПВ.

 

Давайте спільно робити нашу громаду комфортною для життя!

 

Провідний спеціаліст з благоустрою Сергій ГУРЄЄВ

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь