ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПЛАТНИКИ МОЖУТЬ ЗВЕРНУТИСЯ ЗА СПИСАННЯМ СУМ НЕДОЇМКИ З ЄДИНОГО ВНЕСКУ

Дата: 05.02.2021 10:17
Кількість переглядів: 273

Начальником Головного управління ДПС у Сумській області Наталією Кіяшко надано  коментар для ЗМІ щодо можливостей списання сум недоїмки з єдиного внеску.

Так,  відповідно до Закону України від 04 грудня 2020 року № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2» (далі – Закон № 1072) подовжуються процедури, передбачені при списанні сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів і пені.

До 1 березня 2021 року платники можуть звернутися за списанням.

Запрошуємо платників податків скористатися наданою можливістю!

Також Закон № 1072 врегулював питання списання недоїмки  з єдиного внеску тих платників, які звернулися із заявами про списання  до 31 серпня 2020 року, але їх діяльність як суб'єктів підприємницької діяльності на момент звернення вже була припинена в періоді з 1 січня 2017 року до 3 червня  2020 року. Таким платникам не потрібно звертатися із заявою повторно, контролюючі органи здійснять списання на підставі документів, які були подані раніше.

            Довідково: кількість платників податків, які мали право звернутися з заявами про списання заборгованості з ЄСВ складала 2,5 тис. підприємців на суму заборгованості 36,7 млн гривень. Із заявами звернулися 463 СГД, які мають заборгованість у сумі   9,1 млн гривень. Відмовлено у списанні 29 СГД (сума 0,6 млн гривень). Проведено списання 321 боржнику на суму заборгованості 6,9 млн гривень. 113 СГД - боржників (сума 1,6 млн гривень) перевіряється.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь