ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ІСТОРИЧНА ПОДІЯ В КНП «ПУТИВЛЬСЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ»

Дата: 10.06.2024 11:30
Кількість переглядів: 79

У КНП «Путивльська міська лікарня» відкрився новий рентгенівський кабінет. За ініціативи Путивльського міського голови Костянтина Гаврильчука та підтримки депутатського корпусу Путивльської міської ради було виділено 6,2 мільйона гривень для придбання сучасного рентгенівського обладнання. Так у нашому закладі з’явилася діагностична рентгенівська система CALIPSO F (виробник Італія).

Це один із кращих рентгенівських апаратів в області. Він дозволяє отримувати рентгенівські знімки за 1-2 хвилини та скоротити час очікування рентгенівського висновку до 10-15 хвилин. Раніше лише виготовлення знімку займало 30-40 хвилин, а очікування розтягувалося до 1 години.

Окремо хочемо зазначити, що якість знімків надзвичайна при тому, що променеве навантаження на пацієнта (так звана «шкода від рентгену») мінімальне й у рази менше, ніж при використанні старого обладнання. Лікарі-рентгенологи щиро радіють, відмічаючи, що знімки такої якості вони раніше бачили лише в обласних лікувальних закладах.

Новітнє обладнання висувало вимоги до облаштування електричних і технічних комунікацій. Тому було проведено капітальний ремонт старого рентгенівського кабінету, на що Путивльською міською радою було виділено необхідні кошти.

У результаті особистої співпраці Путивльського міського голови Костянтина Гаврильчука з громадською організацією «Філософія здоров’я», останньою було надано благодійну допомогу нашій лікарні у вигляді рентгенозахисних дверей, рентгенівського захисного скла для вікна контролю за положенням пацієнта та матеріалів для облаштування стелі на суму 120 тисяч гривень.

Колектив лікарні не залишився осторонь позитивних змін і прийняв рішення за власні кошти закладу придбати новий дентальний рентгенівський апарат GRANUM на суму 98 тисяч гривень.

Урочисте відкриття оновленого рентгенівського кабінету відбулося за участі народного депутата України Михайла АнанченкА. КНП «Путивльська міська лікарня» висловлює щиру вдячність Михайлу Олеговичу за увагу до потреб нашого закладу, глибоке розуміння особливостей роботи прикордонної лікарні й допомогу у вирішенні найбільш складних проблем.

Це історична подія для КНП "Путивльська міська лікарня" й Путивльської громади в цілому. Ні для кого не секрет, що проблема з рентгенівським обладнанням була в лікарні впродовж багатьох років. Ми навіть не сподівалися на оновлення обладнання, адже потрібні були великі кошти, і ніколи ані в планах, ані в розмовах, ані в мріях не було ідеї про вирішення цієї проблеми. Ніколи до сьогодні, коли цей, як здавалося на початку, фантастичний проєкт став реальністю.

Зичимо всім здоров’я й запрошуємо на рентгенологічне обстеження до нашої лікарні.

Щиро бажаємо, щоб обстеження були потрібні лише з профілактичною метою.

https://www.facebook.com/share/p/oWvvLHHv6hpnCowW/

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь