ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ОНОВИТИ СВОЇ ВІЙСЬКОВО-ОБЛІКОВІ ДАНІ ПОВИННІ ВСІ ЧОЛОВІКИ ВІКОМ ВІД 18 ДО 60 РОКІВ

Дата: 18.05.2024 10:00
Кількість переглядів: 62

18 травня 2024 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (далі – Закон), який встановлює для чоловіків призовного віку (18-60 років) обов'язок оновити військово-облікові дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (далі - ТЦК та СП) або у центрах надання адміністративних послуг (далі - ЦНАП) або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності).

Оновити свої військово-облікові дані повинні всі чоловіки віком від 18 до 60 років — незалежно від того, чи є особа придатною, обмежено придатною, непридатною до військової служби. Тож тепер їм нададуть лише статуси придатний або непридатний до військової служби. Ця інформація буде внесена до єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів і буде використана ТЦК та СП для виконання заходів мобілізації.

Згідно з вищезазначеним Законом громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані. Ця вимога також стосується чоловіків, які знаходяться за кордоном. Їм також необхідно буде протягом вищезазначеного періоду оновити дані, зв'язавшись з ТЦК та СП за допомогою телефону, через електронну пошту або зареєструвавшись електронний кабінет. Якщо військовозобов'язаний не виконає цю умову, йому не будуть надаватися консульські послуги.

Законом передбачено три способи уточнення даних. Крім ТЦК та СП це можна зробити через ЦНАП або через мобільний застосунок Резерв+.

Для того, щоб оновити свої дані через ЦНАП необхідно прийти особисто. При собі треба мати паспорт та ідентифікаційний код. У заяві треба буде вказати прізвище, ім’я, по батькові; дату народження; фактичне місце проживання (у разі, якщо не збігається з місцем реєстрації, то вказувати саме ту адресу, де ви проживаєте, а не ту, де прописані); номер телефону; адресу електронної пошти (за наявності). Уточнення персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів у ЦНАП буде здійснюватись шляхом подання заявниками відповідних відомостей та/або документів у паперовій формі адміністратору ЦНАП для формування заяви в електронній формі засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія). Вся процедура займе 10-15 хвилин.

Дану послугу можна отримати в управлінні "Центр надання адміністративних послуг" виконавчого комітету Путивльської міської ради за адресою: м.Путивль, вул.Героїв Путивльщини, 84 (кабінет №1).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь