ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ІЗ «ПСИХОЛОГІЧНОЇ ВАЛІЗИ»

Дата: 22.04.2024 13:22
Кількість переглядів: 41

19 квітня 2024 року фахівці Комунальної установи «Путивльський інклюзивно-ресурсний центр» Путивльської міської ради Юлія Іванова та Олена Мовлянова провели семінар-практикум для вчителів інклюзивних класів Путивльського ліцею 2 ім. Г. Я. Базими «Психологічна валіза», з якої детально зупинилися на матеріалі «Освіта дітей з навчальними труднощами».

Під час заходу учасники ознайомилися з категогріями (типологіями) освітніх труднощів: інтелектуальними, функціональними, навчальними, фізичними, соціоадаптаційними. Особливу увагу звернули на навчальні труднощі, з якими найчастіше доводиться працювати вчителю. Школярі з навчальними труднощами не готові до навчання в школі, так як у них не сформовані знання, уміння та навички, необхідні для засвоєння шкільної програми. У результаті діти не здатні опанувати читання, письмо, рахунок без кваліфікованої допомоги. Викликає утруднення дотримання норм поведінки, прийнятих у школі. Ослаблена нервова система тільки погіршує ці труднощі. Швидке стомлення, зниження працездатності, нездатність завершити розпочату справу, яскраво характеризують школярів із навчальними труднощами.

У практичній частині учасникам надані поради щодо роботи з такими учнями, а також були запропоновані вправи для профілактики вигорання, стабілізації емоційного стану, відновлення власних ресурсів: «Дихання по пальцях», «Дерево», «Африканські танці», які можна використовувати як для себе так і під час роботи з дітьми.

Подолання труднощів у навчанні – це результат спільної тривалої та копіткої роботи педагогів, психологів, батьків і навіть терапевтів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь