ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

РОБОЧА ОНЛАЙН-НАРАДА

Дата: 11.04.2024 15:47
Кількість переглядів: 42

10 квітня 2024 року в Путивльській міській раді відбулася робоча онлайн-нарада «Відкриття проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», який виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Координаційним центром із розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Національною соціальною сервісною службою України, службами у справах дітей територіальних громад, обласних воєнних адміністрацій, центрами надання соціальних послуг, регіональними центрами соціальних служб, неурядовими організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Під час наради з керівництвом Сумської ОДА обговорили порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя, порядок виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя та оплати послуги патронату над дитиною та підписання типового договору патронату над дитиною тощо.

Участь у нараді від Путивльської громади взяли заступник Путивльського міського голови Лариса ПРИЗ, представники служби у справах дітей та центру надання соціальних послуг.

Нагадаємо, що патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй і її сім’ї послуг, спрямованих на повернення в сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини. Дитина може перебувати в такій сім’ї до трьох місяців, але в окремих випадках – до пів року.

Діана ГЛОБЕНКО, регіональний координатор по Сумській області проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», зосередила увагу учасників на необхідності формування розуміння про необхідність створення патронату, що таке патронат, для чого патронат, потреба в патронаті.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь