ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

2 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОШИРЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО АУТИЗМ

Дата: 02.04.2024 08:55
Кількість переглядів: 39

Щорічно другого квітня у світі відзначається День поширення інформації щодо проблем аутизму, встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 2007 році.

Мета цієї дати – підкреслити необхідність допомоги людям, що страждають від невиліковного захворювання, адже чисельність дітей, які страждають аутизмом, висока у всіх регіонах світу і має величезні наслідки для дітей, їх сімей, громад і товариств. День поширення інформації про аутизм започаткували, щоб поширювати інформацію про цей розлад в усьому світі. Блакитний колір і пазли є символами цього дня. Аутизм, як окрему проблему, виокремили лише наприкінці 30-х років минулого століття. Відтоді змінилися підходи до лікування і діагностика.

Аутизм – розлад, що виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку і характеризується вираженим і всебічним дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування, а також обмеженими інтересами і повторюваними діями.

Ау», – кричать люди, якщо заблудять у лісі. Це означає: «я сам, відзовіться, хто чує». Слово «аутизм» теж цього кореня, воно походить від грецького autos – «сам», а аутизм — «занурення у себе». 

Людям із цим розладом дуже важко комунікувати зі світом і спілкуватися з іншими людьми. Перші ознаки аутизму, зазвичай, проявляються у дітей до 3-х років і якщо батьки і лікарі їх вчасно помітять, то такій людині можна допомогти втримати зв’язок зі світом. До того ж, інтелект аутистів не завжди понижений, дуже часто такі люди проявляють хороші, а подекуди і виняткові здібності у певних сферах.

Здебільшого діти із розладами аутистичного спектру живуть у своєму особливому світі. Діти із РАС по-інакшому сприймають світ. При цьому вони помічають дрібниці, на які інші не звертають увагу, а можуть навпаки – не зважати на речі, на яких фокусується решта. 

Симптоми аутизму, виражені через поведінку.

Дитина:

  • не цікавиться іграми з іншими дітьми;
  • сидячи в одному місці довго розгойдується;
  • нав`язливо вмикає або вимикає світло;
  • не цікавиться іграми;
  • не простягає руки у відповідь, коли батьки намагаються взяти її;
  • клацає, рухає вперед-назад пальцями перед очима;
  • не помічає присутності та відсутності батьків;
  • пручається обіймам, дотикам, не йде на руки;
  • залишившись наодинці з собою, нікого не кличе, а кричить (без видимих причин) та інше.

Шановні батьки, якщо Ви помітили  симптоми такої поведінки дитини, то потрібно звернутися до спеціалістів для консультації.

 Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь