ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЛАБОРАТОРНІ ОБСТЕЖЕННЯ В ЛІКАРНІ

Дата: 29.03.2024 14:49
Кількість переглядів: 54

КНП «Путивльська міська лікарня» розширює спектр лабораторних обстежень, що проводяться в закладі. Відсьогодні в клініко-діагностичній лабораторії почав роботу новий апарат КОАГУЛОМЕТР LabAnalyt-610. Завдяки йому пацієнти нашої лікарні зможуть отримати повноцінне обстеження системи згортання крові (коагулограму).

Аналізи виконуються БЕЗОПЛАТНО за електронним скеруванням сімейного або лікуючого лікаря.

Забір крові проводиться кваліфікованими медичними сестрами у кабінеті № 19 відділення первинної медичної допомоги та кабінеті № 27 поліклінічного відділення.

ЩО ТАКЕ КОАГУЛОГРАМА?

Коагулограма - це аналіз, який показує здатність крові згортатись та швидкість, з якою може утворюватися тромб. За допомогою коагулограми лікар може оцінити ризик кровотечі або тромбозу у судинах.

КОЛИ ПОТРІБНА КОАГУЛОГРАМА?

Аналіз призначають при захворюваннях серцево-судинної системи, інфарктах, інсультах, онкологічних захворюваннях, під час вагітності, при патологіях печінки, перед хірургічними операціями та для людей, які приймають антикоагулянти (препарати, що «розріджують» кров), при інфекційних та інших захворюваннях.

ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ КОАГУЛОГРАМИ:

ПЧ – протромбіновий час - це час утворення фібринового згустку. Швидкість даного процесу напряму залежить від кількості та якості фібриногену а також вмісту в крові антикоагулянтів.

ПТІ – протромбіновий індекс - це коефіцієнт поточної швидкості згортання крові та загальних норм коагуляції. Підвищення показника свідчить про високий ризик утворення тромбів, а зниження про загрозу кровотечі.

АЧТЧ – активований частковий тромбопластиновий час – він показує час формування згустку крові. Використовується для діагностики захворювань системи згортання крові, оцінки ризику розвитку кровотеч, контролю лікування гепарином та іншими антикоагулянтами.

ФІБРИНОГЕН - специфічний білок, його рівень підвищується при гіпотиреозі, інфарктах, інсультах, великих опіках, а також у пацієнтів які перенесли операції, проходять гормонотерапію і у вагітних. Саме він є основою формування тромбів.

ТЧ – тромбіновий час – період, протягом якого фібриноген перетворюється в нитки фібрину. Зниження рівня тромбінового часу найчастіше свідчить про захворювання печінки – печінкову недостатність, гепатит, цироз.

МНВ - міжнародне нормалізоване відношення - показник застосовується для контролю ефективності терапії антикоагулянтами.

ЯК ПІДГОТУВАТИСЬ ДО ЗДАЧІ КОАГУЛОГРАМИ?

Венозна кров відбирається натщесерце або через 8-12 год після прийому їжі. В день дослідження допускається вживання невеликої кількості води.

За 6-12 годин до дослідження слід виключити стресові ситуації, прийом алкоголю, паління, обмежити фізичну активність.

Також слід виключити прийом ліків. Якщо відмінити прийом ліків неможливо, необхідно проінформувати медичного працівника про це перед здачею крові. Також проінформувати про дозу й час приймання антикоагулянтів.

Бажаємо здоров’я та гарних показників коагулограми.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь