ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

МОБІЛЬНА ПАЛІАТИВНА ДОПОМОГА

Дата: 25.03.2024 13:26
Кількість переглядів: 51

Паліативна допомога спрямована на покращення якості життя людям, які зіткнулися з важким чи невиліковним захворюваннями. Вона входить у Програму медичних гарантій і є безоплатною для пацієнта.

КНП «Путивльська міська лікарня» має договір з НСЗУ на надання медичної послуги «Мобільна паліативна допомога». За цим пакетом фахівці мультидисциплінарної бригади забезпечують надання паліативної допомоги за місцем перебування пацієнта. Лікарська бригада є мультидисциплінарною, а безпосередньо щодня пацієнту надають медичну допомогу кваліфіковані фельдшери Оксана ВАЛЬКОВА, Олена КАЛІНА та Валентина КЛИМЕЦЬ.

ПІДСТАВИ НАДАННЯ ПОСЛУГИ:

Безоплатна мобільна паліативна допомога для пацієнта надається за електронним скеруванням сімейного лікаря або вузького спеціаліста, який визначає потребу пацієнта у мобільній паліативній допомозі та узгоджує надання послуги із керівником мобільної паліативної служби закладу.

ЩО ВХОДИТЬ у ПАКЕТ ПОСЛУГИ ТА Є БЕЗОПЛАТНИМ ДЛЯ ПАЦІЄНТА:

Паліативний догляд, окрім знеболення, включає спостереження за пацієнтом, турботу про його психологічний стан, правильне харчування, необхідні аналізи та обстеження, реабілітацію. Йдеться про раннє виявлення симптомів і полегшення страждань, адекватні лікувальні заходи, психологічну підтримку пацієнта та його рідних.

Мобільні бригади забирають біоматеріал для аналізів і відвозять його до лабораторії, спостерігають за пацієнтом, який перебуває вдома на кисневій терапії чи респіраторній підтримці, за потреби роблять електрокардіографію та УЗД. Тобто паліативні мобільні бригади надають майже всі ті самі послуги вдома в пацієнта, крім тих, для яких потрібна безпосередня присутність у лікарні.

БРИГАДА ВИКОНУЄ:

  • забір та транспортування біологічного матеріалу до лабораторії закладу;
  • інструментальні дослідження за місцем перебування або в медзакладі;
  • оцінка хронічного больового синдрому та його запобігання, лікування й контроль;
  • оцінка психоемоційного стану та психологічна допомога;
  • киснева підтримка;
  • респіраторна підтримка;
  • знеболення на всіх етапах діагностики та лікування;
  • оцінка та корекція нутриційного статусу;
  • навчання членів родини (законних представників, доглядачів) навичкам догляду за важкохворим;
  • невідкладна допомога.

Медичні препарати, що входять у Національний перелік лікарських засобів, а також певні наркотичні засоби та психотропні речовини для полегшення болю, які призначає лікар мобільної бригади, безоплатні для пацієнта.

Якщо ви маєте декларацію з сімейним лікарем, проживаєте на території Путивльської міської громади та у вас є близькі, котрі потребують паліативної допомоги чи лікування вдома, зверніться до свого сімейного лікаря та візьміть направлення на Мобільну паліативну допомогу.

https://www.facebook.com/groups/284294715966501/permalink/1066924157703549/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь