ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

21 БЕРЕЗНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛІСУ

Дата: 21.03.2024 08:05
Кількість переглядів: 34

На нашій планеті ліси становлять цілу третину від усієї суші, у середовищі яких існують приблизно ¾ усіх видів тварин, рослин і грибів. Поглинаючи вуглекислий газ і виділяючи кисень, ліси цілком справедливо називаються «легенями планети».

Під впливом лісів формувалися звичаї та культура цілих народів. Саме ліс протягом віків став для багатьох людей джерелом роботи, натхнення та благополуччя. Це не тільки ресурс деревини, а й  харчові, лікарські та інші матеріальні цінності.

Але людство нерідко зловживає, використовуючи цей безцінний дар природи. Кожного року планета безповоротно втрачає 95 млн дерев, і лише 82% всіх вирубаних у світі лісів відновлюється природним шляхом або за участі людини. Проблема збереження лісу та його багатств стоїть сьогодні в ряду найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу.

Ми повинні пам’ятати, що наша планета є живим організмом, де кожне живе створіння є важливою його частиною, і саме від нашого дбайливого ставлення до природи залежить подальше існування такого безцінного і, водночас, крихкого скарбу - лісу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь