A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВІДБУЛАСЬ НАРАДА З ПИТАНЬ НАДАННЯ ПОСЛУГИ ПАТРОНАТУ НАД ДИТИНОЮ

Дата: 21.03.2024 13:45
Кількість переглядів: 50

Під час наради під головуванням заступника Путивльського міського голови Лариси ПРИЗ за участі регіонального координатора по Сумській області проекту: «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Діаною ГЛОБЕНКО було обговорено порядок створення сімей патронатних вихователів та влаштування до них дітей.

Також участь у нараді взяли: представники служби у справах дітей, відділу освіти, відділу з питань соціального захисту та охорони здоров'я та центру надання соціальних послуг.

Діана ГЛОБЕНКО розповіла присутнім, що патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Дитина може перебувати у такій сім’ї до трьох місяців, але в окремих випадках – до півроку.

Патронатний вихователь чи вихователька – це особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки та за участі членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини за місцем свого проживання.

Патронатним вихователем чи вихователькою можуть стати громадяни України, які мають позитивний досвід виховання дітей та відповідний стан здоров’я, що дозволяє дбати про тимчасово влаштованих дітей за місцем проживання своєї сім’ї разом із добровільним помічником (дорослим членом цієї сім’ї), та в разі, якщо разом готові пройти навчання за спеціальною тренінговою програмою для надання послуг патронату над дитиною.

Держава гарантує соціальну допомогу на утримання влаштованої під патронат дитини обсягом 2,5 прожиткові мінімуми для дитини відповідного віку на місяць, грошове забезпечення за надану послугу в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

За результатами наради вирішено скласти план заходів щодо створення та функціонування патронату в Путивльській територіальній громаді.

Всі, хто виявив зацікавленість патронатом, можуть звернутись для консультування та ознайомлення з процесом відбору та підготовкою патронатних вихователів до служби у справах дітей виконавчого комітету Путивльської міської ради за адресою: Сумська область, Конотопський район, м.Путивль, вул.Героїв Путивльщини, 84, каб. 15, ІІ поверх.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь