A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДОСТУПНІ ЛІКИ

Дата: 21.03.2024 13:33
Кількість переглядів: 44

Паліативні пацієнти можуть отримувати знеболювальні лікарські засоби безоплатно або з невеликою доплатою. До програми реімбурсації “Доступні ліки” включено шість препаратів Морфіну в таблетках — чотири безоплатні та два з доплатою.

Отримати знеболювальні за програмою реімбурсації зможуть пацієнти, у яких встановлені основний діагноз, паліативний статус та діагноз хронічний біль.

Щоб почати отримувати знеболювальні для паліативних хворих, потрібно:

Звернутися до сімейного або лікуючого лікаря для встановлення діагнозу:

  • Пацієнтам із онкологією: звернутися до лікаря первинної медичної допомоги. Лікар при наявності паліативного статусу встановить діагноз “хронічний біль” і створить електронний рецепт.
  • Пацієнтам із розладами психіки та поведінки: звернутися до лікаря-психіатра. Лікар при наявності паліативного статусу встановить діагноз “хронічний біль” і створить електронний рецепт.
  • Іншим паліативним пацієнтам: звернутися за направленням сімейного лікаря до лікаря-спеціаліста. Лікар при наявності паліативного статусу встановить діагноз “хронічний біль” і призначить знеболювальні засоби. Далі — звернутися до сімейного лікаря, який створить електронний рецепт.

На окупованих територіях та в зоні бойових дій лікар може виписати як електронний так і паперовий рецепт — він так само дійсний в аптеці.

З рецептом можна звернутися в будь-яку аптеку, незалежно від місця реєстрації. Головна умова — наявність договору з НСЗУ. Впізнати таку аптеку можна за наліпкою “Доступні ліки”.

Пам’ятайте: термін дії рецепту становить 30 днів з дати виписування.

Покажіть рецепт працівнику аптеки. Аптекар запропонує наявні препарати, які містять потрібну діючу речовину. А також повідомить, які анальгетики повністю безоплатні, а за які потрібно доплатити. Вартість ліків аптеці відшкодує НСЗУ.

Знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна:

– через дашборд на сайті НСЗУ: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map. На 2-й сторінці в меню зліва оберіть область або ваш населений пункт та потрібний напрям програми реімбурсації.

– зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

– через чат-бот “Спитай Гриця” https://t.me/SpytaiGrytsia_bot.

Докладніше про те, як отримати лікарські засоби для знеболення та надання паліативної допомоги за програмою реімбурсації: https://cutt.ly/cw23ZjHr

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь