ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДЕНЬ КОЛЬОРОВИХ ШКАРПЕТОК І «СОНЯЧНИХ ЛЮДЕЙ»

Дата: 20.03.2024 09:47
Кількість переглядів: 50

Міжнародний день людини з синдромом Дауна отримав свій офіційний статус завдяки ініціативі Міжнародної (IDSA) та Європейської (EDSA) асоціацій Даун Синдром на VI міжнародному симпозіумі з питань синдрому Дауна. Вперше він відзначався у 2006-му році, а в грудні 2011-го року Генеральна Асамблея ООН запропонувала відзначати цей день усім державам і міжнародним організаціям, аби підвищити рівень поінформованості суспільства про синдром Дауна і звернути увагу на необхідність поліпшення якості життя та інтеграції у суспільстві людей з СД. День і місяць для цієї події були обрані зовсім не випадково, а саме 21 березня — вони символічно позначають природу синдрому Дауна: мова йде про 3 (замість 2-х, як зазвичай у людини) копії 21-ї хромосоми.

По всьому світу в цей день проходить акція "LOTS OF SOCKS". Долучитися до неї просто: треба одягти різнокольорові, непарні чи просто яскраві шкарпетки. Таким чином ви продемонструєте свою солідарність з людьми з непарною хромосомою й водночас звернете на себе увагу перехожих, зрозумієте, як це — бути не таким, як більшість.

Кожна 700-а дитина у світі народжується з синдромом Дауна. Це співвідношення однакове в різних країнах, кліматичних зонах, соціальних прошарках. Воно не залежить від способу життя батьків, їх здоров’я, шкідливих звичок, харчування, достатку, освіти, кольору шкіри чи національності. Як і будь-хто з нас, кожна людина з синдромом Дауна — унікальна. У неї свій характер, свої можливості, свої інтереси.   У суспільстві склався стереотип, що діти з синдромом Дауна агресивні й небезпечні, через що батькам часто доводиться чути засудження і ловити косі погляди оточуючих. Але в реальності ці малюки – ласкаві, віддані, турботливі та слухняні. За їхню щиру посмішку та випромінювану доброту таких дітей називають «сонячними», бо вони, зазвичай, дуже доброзичливі, відкриті та наївні.

Фахівці Комунальної установи «Путивльський інклюзивно-ресурсний центр» Путивльської міської ради долучилися до інформаційно-просвітницької та консультативної роботи щодо підтримки «сонячних» дітей.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь