A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

З ПОЧАТКУ 2024 РОКУ ГРОМАДЯНАМИ СУМЩИНИ ЗАДЕКЛАРОВАНО ДОХОДУ НА СУМУ МАЙЖЕ 28,0 МЛН ГРИВЕНЬ

Дата: 08.03.2024 15:00
Кількість переглядів: 14

Декларування доходів – це не просто формальний обов`язок кожного громадянина України. Це відповідальне та свідоме ставлення до майбутнього країни, особливо в умовах воєнного стану. 

Податки, сплачені громадянами, йдуть на фінансування армії, яка захищає нашу землю від ворога. кошти, отримані від декларування, використовуються на відновлення інфраструктури, зруйнованої внаслідок війни. декларування доходів дає можливість державі надавати допомогу тим, хто її потребує, в тому числі людям, які постраждали від війни, - зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Сумській області Артем СНЄЖКО під час надання перших коментарів в рамках «Деклараційної кампанії – 2024» для медіа Сумщини  

Посадовець акцентував, що  упродовж січня - лютого 2024 року громадянами Сумщини було подано 944 декларації про майновий стан і доходи громадян, у тому числі: 856 обов’язкових декларацій від тих, хто зобов’язаний подати декларацію та 88 від тих, хто бажає скористатися правом на отримання податкової знижки за наслідками 2023 року. 

За результатами декларацій, що надійшли, задекларовано до сплати податку на доходи фізичних осіб у сумі 24,6 млн гривень та військового збору на суму 3,0 млн гривень.

У розрізі видів отриманих доходів жителями області було подано:  від отримання спадщини або подарунку – 450 декларацій;    від продажу сільськогосподарської продукції – 3 декларації; іноземні доходи – 36 декларацій; від здачі у найм нерухомого майна – 74 декларації;  від продажу рухомого і нерухомого майна – 97 декларацій; інші доходи – 170 декларацій. 

Серед декларацій, що надійшли до податкової, 10 декларацій було подано громадянами, доходи яких перевищили 1 млн гривень, та які задекларували 113,7 млн гривень доходів. Із зазначеної суми підлягають сплаті до бюджету 17,8 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору у сумі 1,5 млн гривень. 

Станом на 1 березня 2024 року до бюджету вже надійшло податку на доходи з фізичних осіб у сумі 10,0 млн гривень та військового збору – 0,5 млн гривень.

Артем Снєжко нагадує платникам податків Сумщини, що в Україні з 01 січня до 01 травня 2024 року триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році та запросив взяти участь у ній тих, хто має задекларувати власні доходи. 

В. о. начальника Головного управління ДПС у Сумській області  також звертає  увагу, що охочі отримати податкову знижку можуть до кінця поточного року, до 31 грудня 2024 року включно, подати декларацію з пакетом необхідних документів та скористатися цією можливістю.

У податковій Сумщини рекомендують платникам ознайомитися з актуальними нормами законодавства на офіційному веб-сайті Державної податкової служби України (https://tax.gov.ua/) та субсайті Головного управління ДПС у Сумській області (https://sumy.tax.gov.ua/).

Графіки проведення сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань декларування майнового стану і доходів громадян на березень 2024 року розміщено за посиланням https://sumy.tax.gov.ua/anonsi-ark/34067.html.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь