A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

З ПОЧАТКУ 2024 РОКУ МІСЦЕВІ БЮДЖЕТИ ОТРИМАЛИ ПОНАД 1340,0 МЛН ГРН ПОДАТКІВ

Дата: 08.03.2024 14:59
Кількість переглядів: 31

Виконувач обов’язків начальника Головного управління ДПС у Сумській області Артем СНЄЖКО повідомив, що упродовж січня – лютого 2024 року до місцевих бюджетів області було направлено 1344,3 млн грн податкових платежів.   

В розрізі податків та зборів забезпечено надходження: податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) – 808,6 млн грн;  єдиного податку – 300,0 млн гривень. У розрізі платників найбільшу частину, а це 213,3 млн грн сплатили фізичні особи. Юридичні особи IV групи разом із сільгоспвиробниками сплатили 58,2 млн грн, а різницю – 28,5  млн грн – додали юридичні особи III групи; податку на майно в частині плати за землю – 129,9 млн грн; рентної плати за користування надрами – 22,0 млн гривень; акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 25,1 млн грн;  податку на прибуток сплачено 7,3 млн гривень. 

У структурі надходжень місцевих бюджетів за січень – лютий 2024 року найбільшу питому вагу займає податок на доходи фізичних осіб та складає 60,2 відсотка.

Тільки у лютому 2024 року до місцевих бюджетів Сумської області було направлено 679,8  млн гривень. Посадовець повідомив, що позитивний показник зі сплати податків свідчить про сумлінне виконання конституційного обов’язку платниками Сумщини перед державою. 

«Сплачуючи податки платники в складний воєнний час гідно тримають фінансовий щит, підтримуючи державу. Своєю чергою, держава докладає величезних зусиль для ліквідації негативних наслідків для економіки країни, які створилися з початком повномасштабного вторгнення агресора. 

Не зважаючи на воєнне становище, бюджет держави повинен стабільно наповнюватися, розвиватися завдяки працюючому бізнесу та своєчасній сплаті податків, підтримувати військових й обороноздатність країни в цілому, надавати соціальну підтримку громадянам, які гостро цього потребують», - підсумував посадовець.  

Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь