ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

РОЗВИВАЄМО МОЗОК ДИТИНИ ГАРМОНІЙНО

Дата: 05.03.2024 16:30
Кількість переглядів: 34

Розвиток інтелекту безпосередньо залежить від сформованості півкуль головного мозку та їхньої взаємодії. Зважаючи на це, дуже важливо застосовувати на практиці своєрідну «гімнастику мозку», яка буде дуже корисною для дітей дошкільного, шкільного віку, дітей з особливими освітніми потребами та навіть дорослих.

5 березня 2024 року для педагогічних працівників закладів освіти Путивльської міської ради, які працюють з дітьми дошкільного віку, був проведений педагогічний дайвінг «Нейровправи та нейроігри: тренуємо мозок дитини дошкільного віку». Педагоги занурились в різні активності. 

Вікторія МАХАНЬКОВА, консультант КУ «Путивльський ЦПРПП», розкрила поняття «нейробіка», ознайомила з правилами використання нейровправ з дітьми протягом дня. Педагоги виконували вправи на розвиток дрібної моторики рук «Кільця з пальчиків», «Змійка», «Погладили – поплескали», «Лезгинка» та інші.

Тамара СОПОВА, практичний психолог Путивльського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 4, поділилась досвідом використання цікавих вправ для «тренування мозку» «Дзеркальне малювання», «Лабіринг», «Змійка», «Ялинка» та інші. Ознайомила учасників з Су-джок терапією.

Олена БИКОВА, консультант КУ «Путивльський ЦПРПП», провела нейроігри з м’ячиками «Тобі-мені», «Квадрат», «Вісімка», «Діагональ». 

Зустріч відбулась у теплій атмосфері активної взаємодії.

Нейрогімнастику може застосовувати кожен, хто хоче покращити своє життя, підвищити успішність навчання, адже вона допомагає подолати швидку втомлюваність, покращити засвоюваність інформації, координацію рухів та гармонізувати роботу мозку та тіла. Вона застосовується для налагодження базових координацій сенсорних систем (тактильної, вестибулярної, кістково-м’язової), рухових координацій, координації лівої та правої половин тіла, розвитку рухової, просторової та комунікативної компетенції.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь