ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВДОСКОНАЛЮЄМО ІНФОРМАЦІЙНО-ЦИФРОВУ КОМПЕТЕНТНІСТЬ

Дата: 21.02.2024 18:08
Кількість переглядів: 40

20 лютого 2024 року відбулася  онлайн-майстерка «Вдосконалення інформаційно-цифрової компетентності вчителя. Використання онлайн-ресурсів на уроках у сучасній школі» відповідно до професійного стандарту вчителя. Спікерами зустрічі були Наталія ШУБІНА, консультант КУ «Путивльський ЦПРПП» та Катерина САМОЙЛЕНКО, вчитель біології Путивльського ліцею № 1 ім. Р. Руднєва Путивльської міської ради. 

Наталія ШУБІНА акцентувала увагу вчителів на тому, що професійний стандарт учителя є одним з основних документів, що чітко пояснює, яким має бути вчитель, якими загальними та професійними компетентностями він має володіти, які етапи йому потрібно пройти для формування професійних кваліфікацій. Цифрова компетентність педагога є однією із найважливіших характеристик для вчителя у наші часи. Вона означає його здатність ефективно використовувати технології та цифрові компетентності на уроках для покращення практики викладання та підтримки навчання учнів.

Катерина САМОЙЛЕНКО зазначила, що перед вчителем щодня постає проблема вибору онлайн-інструментів для створення карток, тестів, дидактичних ігор, з якими учні могли б працювати в асинхронному та синхронному режимах і які були б для них цікавими, новими та захоплюючими. Вона представила добірку корисних ресурсів, які використовує, щоб урізноманітнити як дистанційні, так і очні уроки для своїх учнів. Це Wordwall, Mentimeter, Wheelofnames, Rebus1.com, Conker, Mozaik education, BioDigital Human. Учителі виконували практичні завдання в атмосфері творчої співпраці та взаємодії.

Тож, професійний стандарт є системою оцінки та самооцінки, дороговказом для вчителя в його індивідуальній траєкторії розвитку в напрямі професійного зростання й вдосконалення.

 Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь