ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ДЕРЖАВНОЇ НАДЗВИЧАЙНОЇ ПРОТИЕПІЗООТИЧНОЇ КОМІСІЇ ПРИ ПУТИВЛЬСЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ

Дата: 16.02.2024 15:00
Кількість переглядів: 69

Під головуванням заступника міського голови Лариси ПРИЗ розглянуто нагальне питання щодо епізоотичної ситуації по грипу птиці на території Путивльської міської територіальної громади. 

Заступник начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Конотопського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Надія ЛЮШИНА повідомила присутнім про ситуацію по області в цілому, ознайомила з Планом заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження інфекційного вірусу та необхідними заходами безпеки, визначеними Інструкцією з профілактики та ліквідації грипу птиці, що затверджена наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.10.2011 № 547.

На сьогоднішній день високопатогенний грип птиці залишається одним з основних проблем для світового птахівництва, так як несе великі економічні збитки, які спричиняють унеможливлення торгових відносин світової спільноти, окрім втрат від проведених заходів, які передбачають поголівне знищення птиці у вогнищах, значні затрати матеріально-технічних ресурсів, і головним аспектом є потенційна небезпека для здоров’я людей.

Також є ризики виникнення нових пандемічних вірусів з непередбачуваними тяжкими наслідками для людства в цілому.

Інфіковані птахи поширюють вірус через слину, носові секреції, фекалії, а також шляхом безпосереднього контакту. У більшості випадків люди заражувалися пташиним грипом внаслідок контактів з інфікованими птахами або з поверхнею зараженою виділеннями, секретами від них. Поширення вірусу грипу від однієї хворої людини до іншої швидке. Симптоми грипу птиці в людей можуть варіювати від симптомів типових для звичайного грипу (температура, кашель, біль у горлі та у м’язах) до інфекцій очей, пневмонії, важких респіраторних захворювань.

З метою профілактики щодо недопущення спалахів грипу птиці в спеціалізованих птахогосподарствах і домогосподарствах населених пунктів громади за результатами наради були надані необхідні для виконання протокольні доручення відповідним органам і службам.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь