ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ОНЛАЙН-КОНСУЛЬТАЦІЯ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ

Дата: 09.02.2024 14:51
Кількість переглядів: 56

9 лютого 2024 року на платформі ZOOM для вихователів дошкільних закладів освіти та вчителів початкових класів сільських закладів освіти Путивльської громади відбулась онлайн зустріч-консультація на тему: «Дрібна моторика дитини, її роль у розвитку мовлення та інтелекту», яку провела фахівець(консультант- логопед) Комунальної установи «Путивльський інкюзивно-ресурсний центр»  Путивльської міської ради Сумської області Ольга СМІЛИК.

Дрібна моторика руки – це, простою мовою, набір дрібних і точних рухів пальців і кисті руки. У дрібної моторики є важлива особливість — вона дуже тісно пов’язана із нервовою системою, зором, увагою, мовленням, пам’яттю та сприйняттям людини. Доведено, що розвиток навичок дрібної моторики безпосередньо впливає на розвиток мовлення дитини та рівня її інтелекту.

Активне тренування дрібної моторики покращує не тільки рухові можливості, а й розвиває мовленнєві та психічні навички. Вважається, що одним із показників інтелектуальної готовності дитини до школи є саме рівень розвитку дрібної моторики. Діти, у яких відмічається високий рівень розвитку дрібної моторики, вміють логічно мислити, у них на належному рівні розвинені пам’ять, увага та зв’язне мовлення. І навпаки, діти із низьким розвитком дрібної моторики негативно ставляться до навчання, не можуть висловити власну думку, мають короткотривалу пам’ять.

Саме тому роботу з розвитку дрібної моторики у дітей необхідно починати не перед вступом до 1 класу, а з  раннього віку. Приділяючи достатньо уваги іграм, вправам, завданням для розвитку дрібної моторики рук малюка, ми вирішуємо декілька проблем, а саме: прискорюємо та покращуємо розвиток мовлення наших дітей, розвиваємо інтелектуальні здібності малюків та готуємо їх до оволодіння навичками письма.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь