ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПРИПИНИВ ПІДПРИЄМНИЦЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ – НЕОБХІДНО ПОВІДОМИТИ ПОДАТКОВУ

Дата: 09.02.2024 13:34
Кількість переглядів: 64

Припинення підприємницької діяльності – це важливий крок, який потребує ретельного виконання всіх необхідних процедур.

Одним із найважливіших етапів є повідомлення про припинення діяльності податковим органам.

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує обліковуватись у контролюючих органах як фізична особа – платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності. 

Зазначена фізична особа має забезпечити остаточні розрахунки з податків від провадження підприємницької діяльності, в установлені строки подати відповідному контролюючому органу декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображаються виключно доходи від проведення підприємницької діяльності,  у складі якої формується додаток «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску», за податковий (звітний) квартал в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, з наростаючим підсумком з початку року у строки, визначені п.п. 49.18.2 та 49.18.8 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України (зі змінами та доповненнями), протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. 

Разом з тим, платник єдиного податку – фізична особа – підприємець може подати останню податкову декларацію платника єдиного податку до закінчення звітного періоду.

Дата зняття з обліку ФОП відповідає даті отримання відомостей про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП.

Дані про зняття з обліку ФОП передаються контролюючим органом за основним місцем обліку даного платника податків в ЄДР із зазначенням дати та номеру запису про зняття з обліку, назви та ЄДРПОУ контролюючого органу в якому платника податків знято з обліку, та оприлюднюються на порталі електронних сервісів ЄДР.

Своєчасне повідомлення про припинення діяльності свідчить про вашу відповідальність та сумлінне ставлення до виконання своїх зобов`язань.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь