A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

РОБОТОДАВЕЦЬ НЕ МАЄ ПРАВА ДОПУСКАТИ ДО РОБОТИ НОВОГО ПРАЦІВНИКА БЕЗ ЙОГО ОФІЦІЙНОГО ОФОРМЛЕННЯ ТА ІНФОРМУВАННЯ ПОДАТКОВОГО ОРГАНУ ПРО ЦЕ

Дата: 02.02.2024 15:13
Кількість переглядів: 26

Головне управління ДПС у Сумській області звертає увагу роботодавців, що відповідно до вимог статті 24 Кодексу законів про працю України незалежно від виду трудового договору або форми організації трудових відносин працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця, та повідомлення органів Державної податкової служби України про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Згідно з чинним законодавством роботодавці подають повідомлення про прийняття працівника на роботу до початку роботи працівника.

Нагадаємо, що постановою Уряду від 28 грудня 2021 року № 1392 (далі - Постанова № 1392), яка набула чинності 05.01.2022, вніс зміни до постанови КМУ «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» від 17 червня 2015 року № 413 (далі — Постанова № 413).

Прийняття змін до Постанови № 413 було обумовлено набранням чинності з 01.01.2022 Закону України  від 14 грудня 2021 року №1946 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні»  (далі – Закон № 1946).

Закон № 1946 запровадив особливу систему оподаткування для ІТ компаній, які є резидентами Дія Сіті, та створює для них особливий вид працевлаштування.

При цьому, назву форми Повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу змінено. Нова назва – «Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту» (далі – Повідомлення).

Роботодавець (фізична особа - підприємець або юридична особа) до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором повинен обов’язково подати повідомлення до ДПС за встановленою формою (форма повідомлення визначена в Постанові № 413).

Надіслання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту проводиться в режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету. Завдяки чому користувач може створити, заповнити, відредагувати, підписати та надіслати повідомлення про прийняття працівника на роботу/ укладення гіг-контракту в електронній формі за ідентифікатором форми J/F3001003. 

Ознайомитися з інструкцією щодо створення електронних документів за допомогою режиму «Введення звітності» можна у відкритій частині Електронного кабінету у розділі «Допомога».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь