ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПАМ’ЯТКА РОБОТОДАВЦЮ: ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ НАЙМАНОГО ПРАЦІВНИКА

Дата: 26.01.2024 13:25
Кількість переглядів: 46

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що роботодавець, який наймає працівника на роботу зобов’язаний виконати певні дії для його офіційного працевлаштування.

Перш за все необхідно укласти з найманим працівником трудову угоду (контракт, договір) у письмовому вигляді, видати наказ чи розпорядження про прийняття працівника на роботу та повідомити про це територіальний орган Державної податкової служби за місцем обліку платника єдиного внеску.

Крім того, в трудовій угоді в обов’язковому порядку необхідно передбачити  форму оплати праці, врахувавши, що заробітна плата не може бути меншою ніж мінімально встановлений розмір (у 2023 році це 6700 гривень). При виплаті місячної заробітної плати роботодавець зобов’язаний з нарахованої заробітної плати найманого працівника утримати та перерахувати до бюджету: 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб, 1,5 відсотка військового збору та сплатити 22 відсотки єдиного соціального внеску.

Зосереджуємо увагу, що за порушення трудового законодавства, а це робота найманця без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час та виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування тощо, законодавчо передбачені значні суми штрафних санкцій. 

Зосереджуємо вашу увагу, що офіційне працевлаштування забезпечує захист соціальних інтересів працівників, гарантує право на соціальні виплати, а з настанням пенсійного віку - повне й своєчасне пенсійне забезпечення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь