ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЧИ ПОТРІБНО ПОДАВАТИ ФОРМУ 20 ОПП ПІСЛЯ ЗМІНИ ПРІЗВИЩА

Дата: 19.01.2024 13:01
Кількість переглядів: 28

Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр), створений з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб, громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб – підприємців та ведеться відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон).

Згідно зі статтею 25 Закону державна реєстрація фізичних осіб - підприємців та інші реєстраційні дії, проводяться, зокрема, на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації.

Відповідно до статей 65 - 66 Податкового кодексу України взяття на облік та внесення змін до облікових даних фізичних осіб – підприємців у контролюючих органах здійснюється на підставі відомостей з Єдиного державного реєстру, наданих згідно із Законом.

Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування подається у разі, якщо відбулись зміни у відомостях про об’єкт оподаткування (зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування).

Тобто, у разі зміни прізвища фізичній особі – підприємцю необхідно внести відповідні зміни до Єдиного державного реєстру у порядку, встановленому Законом.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь