A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

З 1 ЖОВТНЯ 2023 РОКУ ПОНОВЛЕНО ДІЮ ЗАКОНОДАВСТВА ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ ШТРАФНИХ (ФІНАНСОВИХ) САНКЦІЙ УРАЗІ НЕВИКОРИСТАННЯ ВІДПОВІДНИХ ЗАСОБІВ КОНТРОЛЮ

Дата: 27.12.2023 11:37
Кількість переглядів: 38

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, що  1 січня 2022 року однією з умов здійснення підприємницької діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг в Україні - є обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - ПРРО) фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку 2-4 груп.

З 1 жовтня 2023 року було поновлено дію законодавства щодо застосування штрафних (фінансових) санкцій уразі невикористання відповідних засобів контролю.

Однак незважаючи на зусилля податківців упередити застосування штрафних (фінансових) санкцій, шляхом проведення широкомасштабної роз’яснювальної роботи серед підприємництва, щодо порядку та умов проведення розрахунків, виявляються непоодинокі випадки ігнорування законодавства платниками податків з питань обліку реалізованих товарів (наданих послуг).

Зокрема, лише за жовтень-листопад ц.р. за матеріалами проведених фактичних перевірок Головним управлінням ДПС у Сумській області до суб’єктів господарювання сфери торгівлі було застосовано 1,5 млн грн, з яких 1,4 млн грн за невиконання та або порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

І це при тому, що розмір санкцій під час дії воєнного стану за порушення зазначеного Закону для фізичних осіб-підприємців (платників єдиного податку) складає 25 відсотків за фактом непроведення розрахунків з використанням РРО/ПРРО вперше та 50 відсотків згідно наступних випадків.

Головне управління ДПС у Сумській області вкотре наголошує, що метою проведення роз’яснювальних заходів - є виконання та дотримання платниками податків обов’язкових вимог законодавства щодо застосування РРО/ПРРО, однак ті суб’єкти господарювання, які продовжуватимуть порушувати такі вимоги, будуть залучатися до процесу фіскалізації  шляхом проведення перевірок та застосування штрафних (фінансових) санкцій.

                              Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Сумській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь