ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЯК НЕ ЗАХВОРІТИ ПІД ЧАС ВІДВІДУВАННЯ БАСЕЙНУ?

Дата: 19.12.2023 13:22
Кількість переглядів: 122

Плавання вважається одним із найкорисніших видів фізичного навантаження. І якщо влітку ти можеш поплескатися в найближчому озері, річці або провести відпустку на море, то в холодну пору року єдиною можливістю поплавати є відвідування басейну.

Для того щоб плавання в басейні приносило користь, а не шкоду, зовсім нескладно дотримуватися кількох правил:

- не відвідуйте басейн з ранками, подряпинами на тілі, застудою або іншими інфекційними захворюваннями – будьте відповідальні;

- не ходіть босоніж в душовій кабіні, від кабіни і до води – всюди надягайте спеціальне взуття для басейну;

- плавайте в спеціальній шапочці; окулярах для плавання – вони захистять очі і допоможуть добре орієнтуватися під водою.
- мийтеся до купання і після – з використанням  миючого засобу, приділяючи особливу увагу стопам і проміжкам між пальцями ніг;

- користуйтеся індивідуальним рушником;

- не ковтайте воду при купанні – так можна заразитися лямбліозом, дизентерією, гепатитом А.

Інфекційні хвороби в басейні отримати можна, якщо не вибирати басейн відповідально і не вживати заходів обережності. До того ж, сама хлорована вода може виявитися для чутливої шкіри шкідливою, а у великих дозах хлор, що міститься у воді, який використовується для знезараження, навіть небезпечний для здоров’я в цілому.

Якість води в басейнах повинна бути безпечною для купання та відповідати вимогам за санітарно-хімічними та санітарно-бактеріологічними показниками, останнє може бути досягнуто тільки шляхом добросовісного здійснення санітарно-протиепідемічних заходів обслуговуючим персоналом басейнів. Якість здійснення заходів має бути підтверджена результатами незалежного  лабораторного контролю.

І ще одне. Слід пам’ятати, що відвідувачі басейнів мають право отримати інформацію у відповідальних осіб про якість та безпечність води, ознайомитись з результатами їх досліджень.

Ви можете поцікавитись і вам  повинні відповісти на питання, як часто і яким чином проводиться очищення води, дезінфекція поверхонь. Важливо переконатися, що метод очищення води в басейні вам підходить (наприклад, якщо вода очищається шляхом хлорування, то чи вам це не  протипоказано).

Приємного всім відпочинку!

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Конотопського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь