A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПРОЄКТНЕ НАВЧАННЯ. ПРИРОДНИЧА ОСВІТНЯ ГАЛУЗЬ

Дата: 23.11.2023 16:41
Кількість переглядів: 44

Упровадження в освітній процес концепції «Нова українська школа», основних положень Державного стандарту базової середньої освіти зумовило зміни в принципах навчання і підходах до його здійснення.

Сучасні умови життя потребують, аби людина мислила і працювала творчо, а також уміла приймати нестандартні рішення. Тому метод проєктів є одним із найперспективніших видів освітньої діяльності, що реалізує компетентнісний підхід у навчанні.

 23 листопада 2023 року консультант КУ «Путивльський ЦПРПП» Наталія ШУБІНА провела вебінар для професійної спільноти учителів природничої освітньої галузі Путивльської громади «Проєктне навчання. Природнича освітня галузь». Під час роботи з  педагогами було акцентовано, що реалізація діяльнісного підходу під час адаптаційного циклу базової середньої освіти (5-6 класи) відбувається завдяки самостійній пізнавальній і творчій активності учнів у процесі набуття компетентностей. Тому роль учителя при виконанні проєктів змінюється залежно від етапів роботи над ним. Однак на всіх етапах педагог виступає як фасилітатор.

Ґрунтовним був виступ вчителя біології та хімії Надії ПАЛЬОХИ (Путивльський ліцей № 2 ім. Г. Я. Базими), яка поділилася досвідом роботи з теми «Організація дослідницької діяльності школярів на уроках біології та екології». Надія Олександрівна розповіла та продемонструвала власні напрацювання щодо організації проєктної діяльністі з предмету, надала практичні поради, відповіла на запитання колег.

На вебінарі вчителі поповнили педагогічний кейс новими ідеями.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь