A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ГІГІЄНІЧНІ ВИМОГИ ДО ДРІБНОТОВАРНОГО ВИРОБНИЦТВА ТА ОБІГУ МОЛОКА

Дата: 15.11.2023 14:56
Кількість переглядів: 73

Конотопське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області повідомляє, що вступили в дію нові «Гігієнічні вимоги до дрібнотоварного виробництва та обігу молока» затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України №209 від 07.04.2022 року та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25 квітня 2022 р. за №452/37788 (далі Наказ)

       Таким чином Мінагрополітики України встановлено гнучкий підхід з дотримання гігієнічних вимог при виробництві молока в господарствах, на яких утримується до п’яти умовних голів дійних тварин та його заготівлі молокоприймальними пунктами та забезпечено гармонізацію з Вимогами до безпечності та якості молока і молочних продуктів, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 березня 2019 року №118, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07 червня 2019 року за №593/33564.

            Наказом визначено вимоги до:

            1) Первинного виробництва молока, включно з вимогами щодо контролю за станом здоров'я тварин та за використанням ветеринарних препаратів:

            2) приміщень і обладнання для доїння та приміщень для зберігання молока:

            3) доїння, первинної обробки молока та збирання молока пунктами:

            4) осіб (персоналу), які здійснюють доїння, первинну обробку, заготівлю та транспортування молока в пункти або на переробну потужність:

            5) пунктів заготівлі молока та збирання молока в пунктах і транспортування його на переробну потужність:

            6) збирання молока в пунктах та його транспортування на переробну потужність:

            7) дослідження молока на відповідність критеріям, установленими Вимогами до безпечності та якості молока та молочних продуктів та вжиття заходів у разі виявлення невідповідностей.

           Дані вимоги чітко встановлюють шляхи надходження молока на переробку, спрощено вимоги для дрібнотоварних виробників і пунктів загатівлі молока та позбавлено їх необхідності дотримуватись надмірних та застарілих норм.

            Молоко, заготовлене в пунктах, повинно транспортуватися виключно на переробні потужності для подальшої термічної обробки з урахуванням вимог, установлених законодавством. Забороняється використання заготовленого пунктами молока для виробництва продуктів дитячого харчування, а також реалізація пунктами кінцевим споживачам та постачання в заклади громадського харчування.

 З даним наказом можна ознайомитись на офіційному сайті Верховної ради України за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0452-22#Text

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь