ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ТРЕБА ГОВОРИТИ ПРО ПРОБЛЕМИ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ВГОЛОС

Дата: 08.11.2023 13:58
Кількість переглядів: 113

Про це йшлося вчора, 7 листопада, на унікальному на теренах Путивльщини й важливому заході – круглому столі «Актуальні питання допомоги переселенцям», який був ініційований редакцією газети «Путивльські відомості» та пройшов за підтримки Європейського Союзу.

В організації цього нагального для вирішення проблем евакуйованих з 5-кілометрової зони та ВПО заходу активну участь взяла Путивльська міська рада.

Круглий стіл об’єднав у пошуках вирішення проблем ВПО лідерів громадської думки, представників місцевого самоврядування, держслужбовців, представників нашої лікарні, волонтерів (одразу кількох фондів і благодійних організацій) та, звичайно, переселенців.

Протягом години чи більше вислухали всіх присутніх, більшість переселенців змогла отримати допомогу прямісінько під час заходу. Почули щемливі моменти, історії переселенців (як з Бахмута, так і з прикордоння Сумщини), що проникали в серце, торкалися струн душі всіх у залі. Спеціалісти спілкувалися з людьми особисто та заглиблювалися в історію кожного.

Вирішити проблеми людей прагнули представники всіх служб, представники Путивльської громади, волонтери з «Потужного тилу», «Файної Берегині» й представники БФ «Право на захист».

Круглий стіл став не лише дискусійним майданчиком для обговорення, він дав поштовх для вирішення нагальних проблем у нашому суспільстві, адже ця війна, нав’язана нам рф, позбавила багатьох домівки, породивши низку несправедливостей – болісних і трагічних.

Редакція газети «Путивльські відомості» запрошує до спілкування та продовження цієї теми.

Чекаємо на ваші дзвінки: тел. (050) 97-45-622, (095) 403-22-52.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь