ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

СБУ ВИКРИЛА РОЗТРАТУ 7,7 МЛН ГРН, ВИДІЛЕНИХ НА ТЕПЛОГЕНЕРАТОРИ ДЛЯ ГРОМАДИ, - КЕРІВНИКУ КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА КОНОТОПСЬКОЇ МІСЬКРАДИ ПОВІДОМЛЕНО ПРО ПІДОЗРУ

Дата: 07.11.2023 17:23
Кількість переглядів: 77

Служба безпеки викрила директора комунального підприємства Конотопської міськради на розтраті 7,7 млн грн, виділених з місцевого бюджету на придбання твердопаливних котлів для громади. Обладнання мало бути використане для забезпечення теплом в опалювальний період об’єктів критичної та цивільної інфраструктури.

За даними досудового слідства, у 2022 році керівник КП Конотопської міськради уклав півтора десятка договорів з афілійованою приватною структурою на придбання теплогенераторів за штучно завищеними цінами.

За висновками проведених товарознавчої та економічної експертиз, внаслідок таких дій бюджету завдано збитків на 7,7 млн грн.

У ході санкціонованих обшуків за місцями роботи та у помешканнях фігурантів правоохоронці вилучили документи, мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

За матеріалами СБУ директору КП Конотопської міськради повідомлено про підозру за ч. 4, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в умовах воєнного стану, а також службове підроблення).

Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності усіх причетних до злочинної схеми.

Комплексні заходи з викриття проводили співробітники Управління СБ України в Сумській області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь