ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДЕКЛАРУВАННЯ ДОХОДІВ 2022 РОКУ: ЗА ПОДАНИМИ ДЕКЛАРАЦІЯМИ ДО БЮДЖЕТУ НАДІЙШЛО ВІЙСЬКОВОГО ЗБОРУ НА СУМУ 4,1 МЛН ГРИВЕНЬ

Дата: 03.11.2023 15:30
Кількість переглядів: 38

Станом на початок листопада 2023 року, громадяни Сумської області продовжують декларувати свої доходи за 2022 рік. Згідно з цифровими показниками, загальна кількість поданих декларацій сягнула 4711,  і варіюється від обов’язкових декларацій до декларацій для отримання податкових знижок.

Основні напрями декларування доходів:Спадщина: громадяни подали 782 декларації щодо доходів, отриманих від спадщини. Продаж сільськогосподарської продукції: за цим напрямом було подано 76 декларацій. Іноземні доходи: 274 декларації стосуються доходів, отриманих від закордонних джерел. Здача в найм нерухомого майна: громадяни подали 250 декларацій про доходи від оренди нерухомості. Продаж рухомого та нерухомого майна: за цим напрямом було подано 365 декларацій. Інвестиційний прибуток: громадяни подали 55 декларацій, пов'язаних із відчуженням інвестицій. Інші доходи: найширший напрям, і на нього припадає 1315 поданих декларацій.

За результатами поданих декларацій громадянами, нараховано до сплати податку на доходи фізичних осіб на суму 40,5 млн гривень та військового збору в загальній сумі 5,0 млн гривень.Попри війну, яка триває в Україні другий рік, громадяни відповідально підходять до декларування своїх доходів та вчасно подають необхідну інформацію до податкових органів.

Також слід зазначити, що станом на 01 листопада 2023 року, подано 37 декларацій громадян, доходи яких перевищують 1 млн гривень. Ця категорія платників задекларувала доходи в розмірі 388,6 млн гривень, що сприяло сплаті податку на доходи фізичних осіб у сумі 27,0 млн гривень та військового збору у сумі 2,4 млн гривень.

До бюджету вже надійшло податку на доходи фізичних осіб на загальну суму 38,4 млн гривень і військового збору на суму 4,1 млн гривень. Це свідчить про важливість своєчасного та відповідального декларування доходів громадянами для підтримки бюджетних програм та соціальних ініціатив.

Сьогодні Україна переживає важливий період в історії нашої країни. Нестабільність та війна створюють численні виклики, з якими нам доводиться зіткнутися. У таких умовах чесне та правдиве декларування доходів набуває особливої важливості. Від відвертості та точності ваших фінансових звітів залежить багато речей, включаючи фінансування наших армійських сил, підтримку ветеранів, надання медичної допомоги, розвиток освіти та інфраструктури.

Кожна гривня, яку ви декларуєте, може стати рішучим внеском   у подолання викликів, з якими стикається наша країна. Головне управління ДПС у Сумській області  закликає всіх платників Сумщини бути чесними та відповідальними у своїй податковій звітності. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь