ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

В УМОВАХ ВІЙНИ ПЛАТНИКИ ТА ПІДПРИЄМСТВА СУМЩИНИ ПРОЯВЛЯЮТЬ ПАТРІОТИЗМ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЩОДО СПЛАТИ ПОДАТКІВ ДО МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ ОБЛАСТІ

Дата: 03.11.2023 15:28
Кількість переглядів: 23

Сьогодні, оголошуючи надходження до місцевих бюджетів Сумської області протягом січня-жовтня 2023 року, ми не можемо обійти увагою важливий контекст, в якому це відбувається.

Майже два роки триває війна, і наша країна переживає важкі випробування. У таких умовах громадяни та підприємства проявляють неймовірний патріотизм та відповідальність, - про це зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Сумській області Артем Снєжко під час надання коментарів медіа Сумщини з питань податкових надходжень до місцевих бюджетів.

Цьогоріч ми мобілізували 8 648,3 млн гривень податків та зборів, і це для нашої області позитивна цифра. Приріст надходжень на 18,3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року свідчить про великий внесок громадян у фінансову стабільність області.

Податок на доходи фізичних осіб також зріс на 20,1%, акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами показав стабільний приріст (715,3 млн гривень, що на 126,8 млн гривень або 21,5 відсотків), а податок на майно в частині плати за землю збільшився на 21,5%. Це свідчить про те, що наші громадяни та підприємства впевнені у кращому майбутньому нашої області, навіть в умовах війни та найбільшого кордону з країною агресоркою.

Щодо інших місцевих податків то ситуація наступна: єдиного податку – 902,7 млн грн, що на 135,6 млн грн або 17,7 відс. більше надходжень за відповідний період минулого року. З них сплачено: юридичними особами (III група) – 89,6 млн грн; фізичними особами – 540,2 млн грн; юридичними особами (ІV група – с/г виробниками) – 272,9 млн грн; податку на прибуток – 54,5 млн грн, що на 13,1 млн грн, або на 31,8 відс. більше минулорічного показника;  рентної плати за користування надрами – 230,6 млн гривень.

У структурі надходжень місцевих бюджетів за січень-жовтень 2023 року найбільшу питому вагу займає податок з доходів фізичних осіб – 74,9 відсотка.

У січні - жовтні 2023 року надходження єдиного соціального внеску склали 7 617,3 млн грн, що більше минулорічних на  613,9 млн грн, або на 8,8 відсотка.

- Наша мета полягає в тому, щоб забезпечити фінансову стабільність та підтримку нашої області, а ось такі показники є найкращим доказом того, що навіть в умовах війни наші платники та підприємства є надзвичайно відповідальними та патріотичними. Цей результат є результатом спільних зусиль і відповідальності перед нашою країною. Ми завжди готові до співпраці та діалогу з платниками податків, громадськістю та іншими зацікавленими сторонами для забезпечення фінансової стабільності та підтримки нашої області в ці важкі часи, - констатує посадовець.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь