ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

РОЗБИВАЄМО МІФИ

Дата: 02.11.2023 10:26
Кількість переглядів: 40

Часто можна прочитати у соціальних мережах міф про те, ніби в лікарнях потрібно платити за будь-яку медичну допомогу. Зворотній бік цього міфу: Усі державні лікарні мають надавати медичну допомогу безоплатно

Що не так з цим твердженням

Варто розрізняти державні заклади охорони здоров’я і заклади охорони здоров'я комунальної форми власності. Останні — майже всі працюють за договорами з Національною службою здоров’я.

Натомість не всі медичні заклади державної форми власності уклали договір з НСЗУ і надають безоплатні медичні послуги за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення.

Наприклад, Національний інститут раку уклав договір із НСЗУ за 15 медичними пакетами, “Феофанія” — за 3 пакетами. Деякі інші відомі лікарні державної форми власності не надають медичних послуг за договором із НСЗУ.

Отже, ті медичні заклади, які надають медичну допомогу за договором з НСЗУ, — надають її безоплатно.

Вся інформація про законтрактовані медичні заклади, послуги, які вони надають, та сплачені за це суми відкрита і публікується на сайті НСЗУ.

Ось тут є перелік усіх лікарень будь-якої форми власності, які мають договір з НСЗУ “Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій”. Ті медичні послуги, за які оплачує НСЗУ, — безоплатні для пацієнтів.

А тут можна побачити розмір оплат за кожним із пакетів, за яким НСЗУ перераховує кошти лікарням “Оплати надавачам медичної допомоги за програмою медичних гарантій”.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь