ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

НАЦІОНАЛЬНА СЛУЖБА ЗДОРОВʼЯ УКРАЇНИ ПРОДОВЖУЄ ВІДПОВІДАТИ НА ПОШИРЕНІ ПИТАННЯ

Дата: 02.11.2023 10:10
Кількість переглядів: 52

Де можна побачити список ліків, які входять в програму “Доступні ліки”?

Нині в програму “Доступні ліки” входять понад 500 торгових назв лікарських засобів за такими напрямами: серцево-судинні захворювання; цукровий і нецукровий діабет, хронічні хвороби нижніх дихальних шляхів; розлади поведінки і психіки та епілепсія; хвороба Паркінсона, імуносупресивні препарати, знеболювальні для паліативних пацієнтів, а також — тест смужки для вимірювання рівня цукру в крові для хворих на цукровий діабет І типу.

Переглянути оновлений Реєстр МОЗ України можна за посиланням: http://surl.li/mtixf

Чи потрібно повторне електронне направлення від сімейного лікаря для отримання результатів обстеження у вузького спеціаліста, на які направляв цей же лікар-спеціаліст після первинної консультації?

Якщо лікар-спеціаліст після первинної консультації направляв пацієнта на лабораторні чи інструментальні дослідження, то повторне е-направлення для отримання результатів обстеження може створити цей же лікар.

Якщо мені виписали рецепт на ліки за кордоном іноземною мовою, то можна отримати ці ліки в українській аптеці в Україні?

Рекомендуємо звернутися до вашого сімейного лікаря, який визначить доцільність вживання того чи іншого препарату та, чи є він в переліку Програми “Доступні ліки”. В разі потреби, ваш лікар створить е-рецепт, за яким ви зможете отримати ліки в будь-якій українській аптеці, яка має договір із НСЗУ.

Адресу та контакти найближчої аптеки допоможуть знайти оператори контакт-центру НСЗУ за номером 16-77 або на дашборді НСЗУ в розділі “Е-дані” / “Аналітичні панелі (дашборди) / “Карта місць відпуску за е-рецептом”.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь