ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

КЕРІВНИКИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД СУМЩИНИ ЗУСТРІЛИСЯ З ГОЛОВОЮ НСЗУ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ «ДОСТУПНІ ЛІКИ»

Дата: 12.10.2023 13:00
Кількість переглядів: 96

Очільниця НСЗУ Гусак Наталія зустрілась із власниками закладів охорони здоров’я, представниками медіа та пацієнтських організацій. Регіональна поїздка відбулась за сприяння проєкту USAID Україна «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Зустріч голови НСЗУ відбулася в рамках започаткованої серії регіональних візитів для обговорення подальшої співпраці та залучення голів територіальних громад до процесу функціонування системи охорони здоров’я.

«Візити команди НСЗУ до закладів області, консультації з власниками лікувальних установ, медзакладів та аптек, сприяють підвищенню рівня обізнаності про системи медичних гарантій на Сумщині. Ми завжди працюємо в діалозі і прислуховуємося до думок один одного», - зазначив голова обласної ради Віктор Федорченко під час зустрічі.

Найактуальнішими питаннями до обговорення були: аналітичні звіти НСЗУ як інструмент у формуванні ефективних управлінських рішень у розрізі програми; питаннях надання реабілітації у сфері охорони здоров’я; програма «Доступні ліки»(нові найменування в переліку: тест- смужки, знеболювальні, імуносупресанти); розширення мереж сільських аптек, законтрактованих за програмою «Доступні ліки»; надання послуг з реабілітації за програмою медичних гарантій.

Кожне з питань було детально розглянуто учасниками заходу. Було обґрунтувано важливість інформування засновників, керівників ЗОЗ, лікарів та пацієнтів щодо користування програмою «Доступні ліки». Наразі програма має понад 500 найменувань лікарських засобів. За нею можна отримати медичні препарати від серцево-судинних захворювань, діабету 2-го типу, цукрового та нецукрового діабету, бронхіальної астми, епілепсії, розладів психіки та поведінки, хронічного обструктивного захворювання легенів, хвороби Паркінсона тощо. Важливо, що «Доступні ліки» оперативно реагують на запити пацієнтів, і в переліку з’явилися нові найменування. У серпні додані – знеболювальні для паліативних, а з жовтня пацієнти можуть отримати тест-смужки для вимірювання цукру.

Провели продуктивний діалог з власниками ЗОЗ про роль аналітичних звітів НСЗУ як інструменту в формуванні ефективних управлінських рішень. Головам територіальних громад було надано чіткі відповіді та рекомендації з питань впровадження Програми «Медичних гарантій».

Заступник голови обласної ради Микита Баня, порушив тему реабілітації у сфері охорони здоров’я, в свою чергу представники НСЗУ окреслили можливості покращення послуг для проведення реабілітаційних заходів.

Зустріч пройшла в конструктивному діалозі, відпрацювали багато проблем, які стосуються пацієнтів та безпосередньо медзакладів, а також питання співпраці територіальних громад зі сферою охорони здоровʼя.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь