ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВИЯВЛЕННЯ ТА ПРИПИНЕННЯ НЕЗАКОННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ Є ОДНИМ ІЗ ВАЖЛИВИХ ЗАВДАНЬ ПОДАТКІВЦІВ

Дата: 29.09.2023 11:03
Кількість переглядів: 32

Податкова служба на ряду з іншими повноваженнями зобов’язана контролювати та регулювати ринок тютюнових виробів. Разом з цим  податківці виявляють факти здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання.

Припинення незаконної діяльності та реалізації тютюнових виробів без відповідних дозвільних документів є одним із важливих завдань податківців. В. о. начальника Головного управління ДПС у Сумській області Артем СНЄЖКО інформує медіа Сумщини, що спільними заходами фахівців підрозділів податкового аудиту та контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Сумській області 28 вересня 2023 року було виявлено трьох громадян, які здійснювали реалізацію тютюнових виробів через засоби пересувної торгівлі у місті Ромни Сумської області.

Зазначені громадяни проводили господарську діяльність за відсутності будь-яких дозвільних документів на право здійснення такої торгівлі та без державної реєстрації як суб’єктів господарювання. Загальна кількість тютюнових виробів, що знаходилась у реалізації (продаж здійснювався у 3-х кіосках) склала понад 5 тисяч пачок сигарет та рідин, що використовуються в електронних сигаретах на суму близько 0,3 млн гривень. При цьому супровідних документів щодо походження продукції у торгівців не виявилося. Тютюнові вироби невідомого виробництва реалізовувались без наявності марок акцизного податку та/або позначених для продажу у магазинах безмитної торгівлі (duty-free).

Враховуючи, що в діях громадян вбачаються ознаки порушення статті 204 Кримінального кодексу України, тютюнові вироби були вилучені з незаконного обігу співробітниками Національної поліції.

- Важливо зауважити, що боротьба з незаконною реалізацією тютюнових виробів та припинення здійснення господарської діяльності без державної реєстрації є пріоритетними завданнями для забезпечення дотримання податкових правил, збереження здоров’я громадян і запобігання, нелегальній діяльності. Порушення в цій галузі можуть мати серйозні наслідки й тому податківці Сумщини роблять все можливе для запобігання таких порушень, - констатує Артем СНЄЖКО.

Акцентуємо, що незаконна торгівля тютюновими виробами призводить до великих економічних втрат для держави, оскільки бюджети втрачають доходи від акцизного податку та мита, які повинні бути сплачені законними виробниками і реалізаторами.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь