A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПИТАННЯ ТІНЬОВОЇ ЗАЙНЯТОСТІ

Дата: 28.09.2023 15:12
Кількість переглядів: 108

Сьогодні в приміщенні Путивльської міської ради, відбулося засідання комісії з питань легалізації тіньової зайнятості та заробітної плати найманих працівників за участю представників Путивльської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області, відділення поліції № 2 Конотопського районного відділу ГУНП в Сумській області та структурних підрозділів виконавчого комітету Путивльської міської ради.

Було обговорено проведені інформаційні рейди до 10 суб’єктів господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність на  території Путивльської міської територіальної громади.

Комісія обстежила підприємців на наявність державної реєстрації, як суб’єкта господарської діяльності та оформлених найманих працівників з метою забезпечення реалізації прав і гарантій найманих працівників, недопущення випадків використання робочої сили без належного оформлення трудових відносин, виплати заробітної плати у “конвертах”.

У ході комісійного обстеження вкотре було виявлено, що в підприємців працівники працюють без належного оформлення трудових відносин, що є грубим порушенням трудового законодавства, за яке передбачена відповідальність.

Працівники сьогодні не бачать проблем в отриманні «тіньової» зарплати, так як до кишені надходять «чисті доходи», але в майбутньому такі робітники позбавляють себе соціальних гарантій.

Небезпека зарплати «в конвертах» і «тіньової» зайнятості полягає в тому, що до бюджетів та державних фондів не надходять у достатньому обсязі кошти від сплати податків, зборів і внесків, а також у тому, що працівник втрачає страховий стаж для призначення пенсії та при досягненні пенсійного віку не зможе отримати пенсію, розмір якої буде відповідати рівню його реальної заробітної плати.

Таким чином, влаштовуючись на роботу неофіційно (без укладення трудового договору) або отримуючи заробітну плату «в конверті», працівник повинен чітко усвідомлювати, що він сам позбавляє себе соціальних гарантій.

Дякуємо відповідальним особам, які за результатами проведених рейдів оформилися як фізичні особи-підприємці.

Рейди комісії будуть продовжено.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь