ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЩОРІЧНО В ДРУГУ СУБОТУ ВЕРЕСНЯ ВІДЗНАЧАЮТЬ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ НАДАННЯ ПЕРШОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

Дата: 09.09.2023 11:59
Кількість переглядів: 241

Нині, особливо в умовах війни, кожен з нас має знати, як правильно надавати першу медичну допомогу в надзвичайних ситуаціях та запобігти можливим ускладненням: кровотечі, гострому болю, інсульту, серцевому нападу, зомлінню тощо. У таких ситуаціях важливо діяти спокійно, але водночас швидко та рішуче.

Нижче добірка корисних ресурсів, які допоможуть покращити обізнаність та навички в наданні першої допомоги:

Застосунок First Aid — навчальний застосунок із надання першої допомоги. Завантажити можна через App Store https://apps.apple.com/ua/app/first-aid-ifrc/id1312876691... або Google Play https://play.google.com/store/apps/details... Після встановлення, інформація в застосунку буде доступна у будь-який час, навіть за відсутності Інтернет-підключення.

Чат-бот у Telegram від Медичного Корпусу — чат-бот, який нагадує, як надавати домедичну допомогу постраждалому та не розгубитися в надзвичайній ситуації. Чат-бот не має медичних рекомендацій – лише поради, як надати допомогу до приїзду швидкої https://t.me/MedicalCorps_bot.

Вебінар про домедичну допомогу під час війни від TESIMED — Center for Medical Simulation. У відео йдеться про зони надання допомоги та алгоритм, як це робити правильно. Запис можна переглянути за покликанням https://www.youtube.com/watch?v=qbt2jP7mHDc....

Онлайн-курс “Домедична допомога” від ГО “Смарт освіта” та EdEra — у відео лікар-хірург розповідає й показує, як надавати домедичну допомогу в різних ситуаціях https://courses.ed-era.com/.../course-v1:EdEra.../about.

Онлайн-курс від Міжнародної команди TacticMedAid — онлайн-курс складається із 3–15-хвилинних відео на такі теми: закрита чи прониклива травма грудної клітки, зупинка вузлової кровотечі шиї, як накладати бинтову пов’язку, як відновити прохідність дихальних шляхів, як накласти джгут або турнікет, трамбування рани тощо https://www.youtube.com/channel/UC1KVywSYzukCpo5tJT8xnkw.

Зберігайте інформацію та діліться з іншими!

Пам’ятайте — саме ви можете врятувати чиєсь життя, якщо маєте навички з надання першої медичної допомоги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь