A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

КУПІВЛЯ РИБИ ТА РИБОПРОДУКЦІЇ

Дата: 25.07.2023 09:54
Кількість переглядів: 62

Фахівці відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Конотопського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області  наголошують громадянам УНИКАТИ купівлю риби та рибопродукції в місцях стихійної торгівлі та перевіряти інформацію щодо походження даного виду продукції під час купівлі риби на ринках, об’єктах роздрібної та оптової торгівлі.

З настанням літа та врахуванням напруженої ситуації унаслідок руйнування Каховської ГЕС підвищується ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб в цілому по території України.

В котре нагадуємо - одну з найбільших загроз може становити ботулізм – гостре інфекційне захворювання, що виникає в результаті вживання продуктів, отруєних токсинами, що виробляються бактеріями-збудниками хвороби. Цей токсин є одним із найсильніших від усіх відомих біологічних отрут.

Збудник ботулізму стійкий до впливу зовнішніх факторів. Ігнорування хвороби або неправильне та несвоєчасне лікування може призвести до паралічу і навіть смерті.

Так, в червні 2023 року зареєстровано випадок захворювання на ботулізм 77-ти річної жительки Кіровоградської області, яка померла на 4-й день  з початку захворювання. Постраждалу у важкому стані було госпіталізовано до інфекційного відділення Кіровоградської обласної лікарні. Надана медична допомога та введення протиботулінічної сироватки не призвела до позитивних результатів, хвора померла.

Продуктом, який став ймовірною причиною отруєння, виготовлена у домашніх умовах м’ясна консерва з 2-х річним терміном зберігання.

Будьте дуже пильними та обережні з консервованими, в’яленими, копченими продуктами домашнього приготування.. Якщо ви помітили перші ознаки харчового отруєння, не займайтеся самолікуванням, а терміново зверніться по медичну допомогу до лікарів.

Не буде зайвим ще раз нагадати про профілактичні заходи, завдяки яким можна уникнути харчового отруєння та які є досить простими і потребують тільки регулярності та відповідального відношення до власного здоров’я:

  • не вживати продукти і напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності;
  • зберігати харчові продукти тільки у спосіб та при дотриманні температурних режимів, зазначених на упаковці та у встановлений виробником термін;
  • не купувати харчові продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • не вживати рибу невідомого походження, а також невідомі гриби, дикорослі ягоди, трави та інші рослини.
  • Фото без описуФото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь