ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПРАВИЛА ПРОТИПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ЖНИВ

Дата: 19.07.2023 15:31
Кількість переглядів: 353

         Незабаром в Путивльській ОТГ розпочнеться жнивна кампанія, а подекуди вона вже триває. З метою попередження виникнення пожеж на жнивах і задля збереження врожаю, для фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій у пріоритеті є проведення профілактичної роботи з аграріями.

         Рятувальники нагадують землеробам основні причини виникнення пожеж під час жнивної кампанії, а це: необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, - та закликають бути вкрай обережними з вогнем. Окрему увагу фахівці приділяють наявності первинних засобів пожежогасіння – вогнегасників.

         Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність у поводженні з вогнем біля хлібних масивів, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні тощо можуть стати причиною пожежі, яка призведе до значних матеріальних втрат.

         З огляду на вищевикладене Конотопське районне управління Головного управління ДСНС України у Сумській області звертається із проханням виконувати основні правила пожежної безпеки! З початку достигання хлібів необхідно цілодобово охороняти поля, а біля хлібних масивів встановити знаки про заборону паління й використання відкритого вогню. Перед початком жнив хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степових смуг, автомобільних доріг і залізничним коліям повинні бути обкошені та оборані захисною смугою, щонайменше 4 м завширшки.

         Шановні громадяни! Пам’ятайте, що в період збирання врожаю категорично забороняється

палити біля хлібних масивів;

розкладати багаття на полях та поблизу них;

спалювати стерню й післяжнивні залишки.

Зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнана первинними засобами пожежогасіння.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь