A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

СМАЧНО ПРО НКС. ДІТЯМ І НЕ ТІЛЬКИ…

Дата: 12.07.2023 09:23
Кількість переглядів: 322

Сало у цибулевому лушпинні (с.Руднєве (Берюх))

У с. Руднєве, що на Путивльщині, сало у цибулевому лушпинні споживають як у будні (разом з борщем), так і у святкові дні. Як зазначають місцеві жителі, найсмачнішим є сало, приготоване власноруч. Така страва слугує своєрідним замінником копченої свинини.

Для приготування сала у цибулевому лушпинні потрібні такі складники:

0,5 кг сала (найкраще підходить почеревина);

2-3 пригорщі цибулевого лушпиння;

3 шт. лаврового листа;

4 горошини духмяного перцю;

сіль та спеції за смаком.

Спосіб приготування

Лушпиння з цибулі ретельно миють декілька разів, кладуть його у залізну посудину та ставлять на вогонь. Варять 20 хвилин. Після цього у кипляче лушпиння кладуть підсолені шматочки сала, лавровий лист і духмяний перець. Варять 30-40 хвилин на маленькому вогні.

Сало залишають до повного охолодження приблизно на 4 години. Потім його кладуть на тарілку, солять та посипають спеціями за смаком, ставлять в холодне місце на 10 годин.

Носії технології приготування сала у цибулевому лушпинні: Кадуріна Катерина Андріївна (1948 р. н.), Зима Юлія В'ячеславівна (1990 р .н.).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь