A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВДОСКОНАЛЮЄМО ІНКЛЮЗИТВНУ КОМПЕТЕНТНІСТЬ

Дата: 27.06.2023 15:03
Кількість переглядів: 312

27 червня 2023 року відбувся обласний науково-практичний вебінар «Дитина з інтелектуальними труднощами в закладі загальної середньої освіти». Участь у заході взяли консультанти КУ «Путивльський ЦПРПП», заступники директорів з навчально-виховної роботи, вчителі та асистенти вчителів закладів загальної середньої освіти Путивльської міської ради.

Актуальним питанням вебінару стало обговорення проблеми специфіки навчання дітей з інтелектуальними труднощами з теоретичної та практичної точки зору. Оскільки провідною ознакою інтелектуальних труднощів є порушення навчально-пізнавальної діяльності, мотиваційної та вольової сфери, то всі обговорені питання стосувалися саме цих аспектів.  Учасники вебінару мали змогу зрозуміти внутрішній світ дитини з інтелектуальними труднощами та внутрішній світ їх батьків.

Захід відкрила та провела завідувач науково-дослідної лабораторії інклюзивного та інтегрованого навчання, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту Сумського ОІППО Любов ПРЯДКО.

Спікери:

старший викладач кафедри психології Сумського ОІППО Муза БОРЦОВА;

завідувач обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти  Сумського Юлія ДІДОРЕНКО;

кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту Сумського ОІППО Тетяна ЗОЛОТАРЬОВА;

асистент вчителя КЗО «СЗШ № 2» Дніпровської міської ради Крістіна БОГОМАЗ;   

член лабораторії інклюзивного та інтегрованого навчання Сумського ОІППО, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту  Оксана КЛОЧКО.

Діти з інтелектуальними труднощами у сучасному  освітньому просторі є  однією з найбільш складних та поширених категорій для включення в освітній процес закладів загальної середньої освіти. Це обумовлено тим, що порушення інтелекту супроводжуються порушеннями психіки, мовлення, комунікації, поведінки, сенсомоторного функціонування і, як наслідок, мають місце труднощі в орієнтації у навколишньому середовищі, соціальній адаптації та соціалізації.

 

Протягом роботи Літньої школи педагога – 2023 консультанти КУ «Путивльський ЦПРПП» запрошують педагогів закладів освіти Путивльської міської ради до участі в різноманітних методичних заходах, які сприяють їх професійному розвитку.

Корисні та цікаві матеріали для педагогів завжди знайдете на нашому сайті http://surl.li/etqwi та сторінці у Фейсбуці http://surl.li/etqwo  

Залишайтесь з нами!   

Разом переможемо!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь